Kaunistamisen päiväkirja

Hiusten kasvatus meneillään…

Muutama vuosi sitten maailma kohisi Curly Girl methodista. Se oli jotain uutta ja erilaista. Maailma kuhisee myös aina kurveista, joko niitä on liikaa tai liian vähän, tai vähintäänkin väärässä paikassa, mutta hiusten kasvatus on ikuisesti muodissa.

Me suoratukat olemme pakottaneet hiukset kiharalle kuumilla raudoilla ja voimakkailla permiksillä, koska muita vaihtoehtoja kiharaiseen päähän ei ollut. Tai olihan niitä, yksi sukupolvi nukkui papiljotit päässä, ja yksi rullasi tukan talouspaperista kiskaistuihin riepuihin. Mummomme taittoivat hiuksensa lainerautojen alla, ja me kasarilapset saimme käyttää kreppirautaa, lainerautaa ja ilmakihartimia…

Kaikki keinot kiharoihin oli jo taatusti käytetty ennen kuin Curly Girlin keksijä laittoi sähköiset mediat laulamaan, ja mullisti hiusten maailman.

Hiusten kasvatus, kuvassa hiukset kiinni pinneillä
Hiusten kasvatus meneillään, onneksi on hauskoja pinnejä H&M

Curly Girl Method lupasi toisenlaisen tien kiharoihin, ja sadat tuhannet, ellei peräti miljoonat naiset innostuivat methodista, ympäri maapallon.

Minä myös… innostuin niin, että silmät sumenivat, ja isot ostohousut pujahtivat jalkoihin.

Juoksin kauppaan (housuja pidellen) ostamaan silikonittomia, alkoholittomia ja sulfaattittomia tuotteita. Kaupoissa hyllyt törröttivät tyhjyyttään, sillä Methodia testattiin niin monissa kylpyhuoneissa, ettei tavarat riittäneet.

Curly Girl Method lupasi, että jokainen saa kiharat hereille, vaikkapa piikkisuorasta tukasta, käyttämällä aineita, joissa ei ollut 3:a pahaa: silikooneja, sulfaatteja, tai alkoholia.

Methodiin liittyy hauskoja sanoja kuten No Poo ja se tarkoittaa, ei shampoo pesuja.

Viimeinen pesu on kuvattu sanalla Final Wash jne… Ploppaus, on oma terminsä…

Useat bloggarit hypettivät upeita kiharoitaan, ja minä taapersin perässä.

Sain kiharani heräämään ja totesin menetelmän toimivaksi.

Sitten maailma mullistui.

Kiharat löpsähti, koska minä löpsähdin. Olen sellainen innostuja, joka löpsähtää… Inhoan tuota piirrettä itsessäni, mutta se johtuu siitä ettei methodista ehtinyt tulla rutiinia.

Maailmaan asteli Korona, ja kampauksella ei ollut enää väliä. Ihan sama miltä näytti tietokoneen ääressä, yksin kotona, pyjamassa, sillä toimisto suljettiin, ja kaikki ”pääsivät” kotiin töihin.

Nyt Kreikan auringon polttamin hiuksin tätä kirjoitan, ja koska tukkani on kasvamassa, aion ottaa Curly menetelmän taas käyttöön.

Uskon, että siedän vaikean kasvatusvaiheen paremmin JOS tukassa on Curlyä ja Curvya…

Hiukset kiinni, takaa, kasvatus meneillään...
Kesällä tukka kasvaa nopeasti!

Olisinpa ymmärtänyt hyvän päälle!

Yhtä minä kadun!

Minua harmittaa se, etten koskaan osannut arvostaa omaa aitoa hiusta, ollessani nuori.

Ihan kuin olisin kapinoinut tukan kautta, ja osoittanut sillä keskisormea maailmalle.

Miksi minun piti muuttaa hiusten väriä, ja pilata niiden rakenne toistuvasti?

Olen aika varma, että hiusten muuttaminen liittyi identiteetin ongelmiin… Hain hiusvärien kautta itseäni ja jouduin kierteeseen josta ei ollut poispääsyä. Siihen aikaan juurikasvu oli kauhea asia.

Minulla oli upeat hiukset nuorena, mutta ne saivat olla päässäni aitoina vain 15 vuotta, ja sen jälkeen ryhdyin niitä tuhoamaan oikein olan takaa.

Raiskasin hiukseni kymmenillä värjäyksillä, ja armottomilla käsittelyillä.

Hiuksista katosi kiilto, ja jäntevyys.

Alunperin olin vaalea, mutta en osannut nauttia omasta väristä. Vuosien värjäysten jälkeen vaaleus jäi identiteettiin, mutta oikea tukka oli tiilen harmaa, koska ei ikinä päässyt päivän valoon.

”Pieksin” hiuksiani ihan kuin ne olisivat tehneet minulle jotain pahaa.

varjo kasvojen päällä naisella
Ideat pitävät virkeänä

Come on, curly girl!

Oletko tutustunut Curly Girl Methodiin?

Ideana siinä on se, että tukka pestään viimeisen kerran (Final wash) syväpuhdistavalla shampoolla, joka irrottaa kaikki ylimääräiset moskat hiuksista…

Sen jälkeen hiukset pestään aina hoitoaineella. Hoitoaineessa ei saa olla silikonia, sulfaatteja, eikä alkoholia.

Peseminen hoitoaineella herättää omat kiharat.

Tukkaa ei föönata, eikä harjata päivittäin. Toki sen voi kammata harva piikkisellä pesun jälkeen, ennen ploppausta. Hiuksia ei kuivata froteepyyhkeellä, vaan ne plopataan T-paidan tai turbaanin sisällä.

Hoitoaine puristellaan hiuksiin ja muutenkin hiuksia käsitellään puristellen.

Kerran viikossa Curly Girl käyttää hiusnaamiota, joka ravitsee syvemmältä, eikä naamiossa tietenkään ole kolmea kiharoita latistavaa ainetta, eli (SSA), silikoneja, alkoholia tai sulfaatteja.

Hiusten kasvattaminen …

Viime viikolla minulla oli pieni ponnari!

Se oli laiha, ja ohut kuin hiirenhäntä, mutta tuntui ihanalta olla ponnaripää!

Olen innoissani Curly Girl Methodista taas vuosien jälkeen. Aina pitää innostua jostakin. Innostumisessa on elämän suola ja sokeri.

Jos haikailet kiharoita, tee ne kotikonstein ja ylläty.

Menetelmää kannattaa kokeilla, vaikka ihan piruuttaan, etenkin jos kasvattaa hiuksiaan

Laitan tähän alle *affiliatelinkit Rahuan hiustuotteisiin, ne sopivat kiharoita kaipaavalle, ja siellä on alennuksia… Rahuan tuotteet ovat vegaaneja ja sisältävät paljon omegoja ja muitakin öljyjä. Ne ovat hintavia, mutta jos kukkaro kestää, miksi ei kokeilisi jotain uutta.

Kiharatuotteita löytyy edullisimmissakin versioissa, joten Rahua on vain yksi muiden joukossa. Kiharatuotteita löytyy myös Prismasta ja K-marketeista. Harmittaa vain, että he eivät merkkaa tuotteita hyllyn reunaan. Huononäköisen on ikävä siellä ainesosia tihruttaa…

Kannattaa ladat Curly Girl appi puhelimeen ja mennä sen kanssa ostoksille, tuotteen voi skannata ja katsoa sopiiko se menetelmään vai ei. Appi ei tunnista kaikkia tuotteita ja oli siksi vähän pettymys.

Affilinkeistä sen verran…

Voit klikkailla linkkejä vapaasti, ne eivät tuo sinulle kuluja, eikä minulle tuloja. Jos ostat linkin kautta, saan siitä pienen komission, ja siitä kiitän ja kumarran!

*affiliatelinkit Rahuan ihanuuksiin. Rahua on merkinnyt hyvin vegaanit tuotteensa.

https://go.kicks.fi/t/t?a=1204771835&as=1519134035&t=2&tk=1&url=https://www.kicks.fi/rahua/hiukset/hiustenhoito/shampoot/classic-shampoo-275-ml

https://go.kicks.fi/t/t?a=1204771835&as=1519134035&t=2&tk=1&url=https://www.kicks.fi/rahua

Tässäpä kuulumiset tänään… Kohta saunaan ja kohta petiin… Tämän ikäinen oikein odottaa, että pääsee nukkumaan.

Bythe<3

iirispiiris

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s