Sopiiko irokeesi ladylle ?

Irokeesi on niin hauska nimi. Siinä on jotain villiä. Omassa päässä on ollut vaikka ja mitä, mutta ei irokeesia, eikä kaljua, eikä mustia hiuksia.

Tää blogi on vanha ja julkaisin sen kolme vuotta sitten tultuani Australiasta. Olen sellainen kahvila kyttääjä, kyttään hiuksia. Katson miten ne on leikattu.

Ei mulla ole ammattitaitoa, mutta harva penkkiurheilijakaan itse urheilee. Avalon Beachilla leikkauksia oli ihanaa katsella. Asuin varakkaalla alueella ja se näkyi hiuksissa. Täsmälliset, taidokkaat väritykset, leikkaukset, hulmuavat upeat hiukset…

Nyt en ole ehtinyt kirjoittaa mitään uutta, vaikka aiheita vilisee päässä, joten julkaisen tän irokeesi jutun uudelleen.

Otsikkoon vielä haluan viitata, että aina me naiset kysellään – Saako ja sopiiko joku tyyli… Ja itsehän me annetaan ikärajoja asioille. Asiat tai tyylit eivät sinänsä anna ikärajaa itse. Maailma on vapaa ja vapaana on kivempaa kuin ahtaissa muoteissa.

Jos voisin olisin eri tukassa joka viikko. Pitkästä lyhyeen ja lyhyestä pitkään… Viihdyn parhaiten toffeen vaaleassa. Olen ollut punapää, enkä viihtynyt… Tumma ei ollut minun juttu, mutta kaikkea on pitänyt kokeilla. Nyt hiukseni ovat liian valkoiset, koska en jaksanut olla enää harmaa!

Australiassa näin hienoja irokeesejä minua parikymmentä vuotta nuoremmilla, siis nelikymppisillä ja heille irokeesit sopivat upeasti. Mielestäni Irokeesi sopii hyvin vanhemmalle naiselle myös ja se on siitä kiinni miten kampauksen kantaa!

Kauniiden mekkojen, punaisten huulien ja korkkareiden kera ne huokuivat feminiinisyyttä ja ennen kaikkea rohkeutta. Jos leikkaa niin roisin tukan, pitää mielestäni se jotenkin pehmittää naisellisella pukeutumisella.

Irokeesi nainen on takuulla elämänsä ohjaksissa. Itse en uskalla ihan irokeesia leikata, mummokeesi toimii paremmin minulle… eli litistän sivulta hiuksia ja nostan otsarin ylös.  Alla muutamia tyylejä, joissa olen ollut viimeisen 8 vuoden aikana. Sivusiili piti kokeilla ja koska oma tukkani on harmaa, kampaaja värjäsi siilit pehmeän ruskeaksi… Tuolloin tukka oli aika pitkä takaa.

Päähänpistona kokeilin sivusiiliä. En tykännyt siitä ja kasvatin pois
sitten sain tämän upean polkan. Ja hiuksista poistettiin tummat värit ja niin minusta tuli näin valkea blondi.
Sopiiko irokeesi ikälopulle?
Tässä mummokeesi, eli Australiasta palanneen tukka.

Ihan hirveä poseeraus ilme, mutta koeta kestää. Kaikissa joku outo virnistys! (heh)

Naisellisuus ei katoa lyhyillä hiuksilla. joskus se jopa korostuu. Isot korvikset sopivat hyvin lyhyisiin hiuksiin. Itse kuitenkin kaipaan pitkiä hiuksia aina… Ne tuntuvat kivemmilta!

Olen tuhonnut tukkani moneen kertaan älyttömillä päähän pistoilla. Minulla ei ole koskaan ollut (ainakaan tietääkseni) syömishäiriötä, mutta tukka häiriö on ollut ja aika kova sellainen. Tukkaparka, sitä olen muokannut mielin määrin.

Hiukset ovat yksi asia, jossa emme aina uskalla heittäytyä. Pidämme kiinni samasta kampauksesta jopa koko ikämme, paitsi minä.

Saatan viihdyttää itseäni pitkään youtubessa malleja ihaillen. Oi Pixiet, oi Balayage raidat…

Joidenkin ihmisten tavaramerkki on hiuksissa. Jos he muuttaisivat hiuksiaan, heidän persoonansa katoaisi. Miehet pitävät hattuja tai lippiksiä, kun tukka ongelmat yllättävät, me naiset taas takerrumme entistä enemmän entiseen malliin, siihen joka kerran aiemmin sopi hyvin.

Hyödynnä pyörteet uudella tavalla

Minulla on pyörre takana. Sen piilottaminen on joskus yhtä tuskaa.  Näin reissullani tyylikkäitä lyhyitä hiuksia joissa pyörrettä oli käytetty taitavasti hyväkseen. 

Sopiiko irokeesi ikälopulle?

En todellakaan ole hiusasiantuntija, mutta olen innostunut kampauksista ja hiuksista.

Hyvä leikkaus on kuin asuste

Olemme uskollisia kampaajille. Jos teemme harha-askeleen, pelkäämme vakituisen kampaajan huomaavan muutoksen ja koemme pettäneemme hänet.

Suhteemme kampaajaan on melkein kuin avioliitto.

Uskon, etteivät kampaajat kyttää asiakkaan hiuksia ” sillä silmällä”. Päinvastoin jotkut heistä jopa toivovat, että asiakkaat kokeilevat uusia tuulia ja palaavat sitten takaisin, jos siltä tuntuu.

Kampaajat ovat hengen hoitajia. Heidän penkkiin on ihanaa istua, koska tukan lisäksi heiltä saa hyvinvointia. Kampaajan ammatti on mielestäni vaativa. Se on taatusti fyysisesti raskasta. Työ on mielikuvien toteuttamista ja joskus kampaajan pitää osata lukea asiakkaan ajatukset.

Arvostan rehellisyyttä

Joskus rehellisyys sattuu. Mutta rehellisyys on parasta mitä voimme saada toiselta ihmiseltä, oli se asiantuntija, ystävä tai läheinen. 

Suomalainen nainen ei totuuksia latele, vaan kiertelee ja kaartelee, ollakseen kiva.

Pitkän päälle pelkkä kivana olo ei riitä. Harhassa eläminen on ajan haaskausta. Monet asiakkaat toivovat kampaajalta ehdotuksia, joskus jopa vastaväitettä siitä onko malli oikea.

Jos kampaajalta ei niitä enää tule, asiakas helposti hyppää vieraille laitumille.

Palaute, jota en halua kuulla

Monesti olen kuullut kampaajalta tullessani

– Tuo on parempi kuin se edellinen…

Tunnen välittömästi, että olen hillunut kaamean näköisenä mutta kukaan ei ole viitsinyt sitä sanoa ääneen.

Paha juttu on myös se jos kukaan ei kommentoi mitään vaikka tyyli olisi uusiutunut.

Joskus toivoisin kampaajien kehuvan ja sanovan asiakkaalle, että- Wau näytät hyvältä…

Se ensimmäinen kehu kampaajalta tullessa on tärkeä, joten kampaaja tai hänen kollegansa voisivat asiakasta rohkaista, ainahan me tahdomme jonkun kehuvan meitä. Tänä päivänä on helppoa videoida tukka heti takaa ja edestä ja silloin näkee parhaiten miten tukka sopii.

Ihania hiushetkosia sinulle ja jos irokeesin meinaat leikata, niin annan täydet pojot sulle. Oot takuulla upea.

Nyt alan taas kasvattamaan hiuksia, onpahan ainakin jotain hommaa…

ByThe<3

iirispiiris

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s