En tykkää kyttyrää…

Minulla on isompi kyttyrä!

Sinullako muka? Et ole kyttyrää nähnytkään!

Olenpas, katso vain.

Jälkikäteen harmittelen, että tarvitseeko sitä aina olla esittelemässä omia negatiivisia puolia. Kertoa niistä.

Mietin, että mitä silläkin haen? Hyväksymistä?

Tätä blogia ei olisi olemassa ellei olisi puutteita kehossa tai mielessä. Bloggareille ongelmat ovat lähde inspiraatioihin.

En tykkää kyttyrää

Kyttyrästä puheenollen…

Emännän kyttyrä johtuu asennon eteenpäin romahtamisesta. Heikosta lihasten tuesta niskan alueella.

Keho suojaa ylirasittunutta kohtaa keräämällä siihen rasvaa.

Totisesti. Viheliäinen ikälisä – Rasva!

Aineenvaihdunta laiskottelee ja siksi emännän kyttyrää kutsutaan myös kuonapatiksi.

Emännän kyttyrää palelee aina. Ilman huivia ei voi mennä lentokoneeseen, eikä ajaa pitkiä matkoja.

Ryhti on joka iässä tärkeä! Se on peruspilari.

Kukaan ei katso ryppyjä, mutta kaikki näkevät ryhtisi!

Liian lyhyet rintalihakset ovat syy huonoon ryhtiin. Pääkin painaa aika paljon, jos se katselee koko ajan alas näyttöruutuun, rintalihakset lyhenee.

Niskakeinu venyttää rintalihaksiakin.

Ainakin kipu rinnassa katosi kun aloitin keinumisen.

Jos et ole vielä lukenut blogiani niskakeinusta kannattaa käydä lukemassa alla olevasta linkistä. Minun mielestä se on hyvä keksintö.

Niskakeinu kokeilussa

Kyttyrät ja Some niskat…

Emännän kyttyrä, Buffaloniska, lesken kyhmy, kampaajan niska. Rakkaalla lapsella on monta nimeä.

Nuorilla on some niskat ja huh, olen ilmiöstä hyvin huolissani.

Markkinoilla on ryhtiä parantavia paitoja ja tukia. Olen ajatellut, että ehkä ostan ryhdikkään paidan itselleni tai voisin aloittaa selkätuesta.

Alla linkki ryhtiä korjaaviin paitoihin ja tukiin. Ei ne ole edes hassun näköisiä. Ideana inspiroiva ja tarpeellinen monille ja tulevaisuudessa yhä useammille some niskoille.

Olen kokeillut akupunktiota, kinesioteippiä, kuivakuppausta, hierontaa, kipukoukkua, niskakeinua ja kaikki menetelmät auttavat tavallaan.

Emännän kyttyrälle voi tehdä paljonkin.

Olen avannut olkapäitäni ja kiinnittänyt huomiota yläselän liikkuvuuteen. En halua romahtaa kasaan, vaikka olen jo niin osittain tehnyt. Monet työasennot ovat olleet kestämättömiä pitkälle vartalolleni.

Kyttyrästä kolmanteen

Tykkään kyttyrää nykyään siitä, että mainitsen ikäni kaikkialla. Ihan kuin se olisi joku selitettävä asia. Se on uusi ja rasittava ilmiö.

Mitä sillä haen? Hyväksyntää? Sääliä? Ymmärrystä? En tiedä.

Johtuuko se siitä, että vuodet menevät nopeasti ja en ole tajunnut ajan kulua? Ikä tulee todeksi kun jankutan sitä itselleni, kuin maailman seitsemättä ihmettä.

En tunne yhtään kolmekymppistä joka hokee ikäänsä joka käänteessä…

20

Parikymppisenä luulee tietävänsä kaiken, vaikka tietää vasta vähän. Tuntee olevansa kuolematon ja kaikki on uutta. Parikymppisenä valmistuin ensimmäiseen ammattiin, josta en pitänyt lainkaan. Opiskelin sen koska äiti määräsi. Olin vihainen äidille pitkään siitä, ettei hän kysynyt mitä minä tahdon tai kuullut minua.

30

Kolmissakympeissä on kamala kiire vakiintua. Pitäisi olla ammatti, ura, mies, auto, talo, lapsi, koira, kissa, harrasteet jne…Jos ei ole se, hermostuttaa. Opiskelin tuolloin uuden ammatin ja ryhdyin yrittäjäksi. Olin varma, etten löydä sitä oikeaa, mutta olin väärässä. Löytyihän se ja se olikin heti selvää, että hän se on.

40

Nelikymppiset luulevat olevansa vanhoja, vaikka ovat alkutaipaleella elämässään. Tulin tuolloin äidiksi, eli elämä opetti, että kaikki on mahdollista ja asiat tulevat kun on oikea aika. Olin maailman onnellisin ja ylpein raskaana olija, olin myös maailman onnellisin äiti ja olin sitä aidosti!

50

Viiskymppiset villiintyy. Otin avioeron 55 vuotiaana ja elämä muuttui monin tavoin. Löysin hurjan määrän uusia puolia itsestäni ja kelpasin vielä työmarkkinoilla…

60

Mutta mitä tekee kuuskymppinen? Se on vähän hukassa.

60v ajattelee. että kaikki on nähty, koettu ja eletty jo. Kuuskyt vuotias epäilee, voiko mitään uutta enää tulla? No voi. Löysin itseni Australiasta aupairin hommista ja aloitin blogin. Valtavan isoja muutoksia. Sanoin itseni irti vakipaikasta ja löysin itseni uusista töistä.

Joka kymmenyksellä on jokin teema. Joka kymmenelle on kuulunut suuri muutos.

Jännityksellä odotan mitä kaikkea elämä tuo tullessaan, vaikka välillä pitää tihrustaa ja tuntuu, ettei se enää tuo muuta kuin huolia terveydestä omasta ja muiden.

En tykkää kyttyrää...

Liikunta, kyttyrä ja tunne-elämä

Jos on kokenut itsensä huonoksi liikkujaksi lapsena tai koulussa, kokee samoin yhä, ellei ole käsitellyt tuota tuntemusta pois itsestään.

Koululiikunta jätti moniin traumoja. Kun on traumaattinen liikuntatausta, mieli puolustautuu keksien selityksiä, ei ehdi, kerkee, osaa, viitsi, jaksa, kykene…

Minulla on kuntosali työpaikan vieressä, mutta kas kummaa, jalat hilppaa siitä ohi ja joku veruke kieppuu päässä useinkin.

Liikunnan aloittamista estää myös se, ettei ihminen kestä nolla tilaa, oloa jossa ollaan käsivarret makaronina, pehvat lattiaa päin.

Liikunnasta innostuu täysin vasta silloin kun tulos on omin silmin havaittavissa tai tunnettavissa.

Menin (Urpo) näyttelemään hauista ystävälle tässä taannoin, mutta ystävä veti hihastaan paljon isomman ja kiinteämmän hauiksen. Hävetti ekaksi. Sitten tajusin, että omista pikku saavutuksistaan saa olla ylpeä, eikä aina pidä verrata itseä toisiin.

Työskentely salilla on yksinkertaista, mutta ennen kuin sinne pääsee, esteenä on pelot, häpeä ja ties mitä vanhaa moskaa.

Kyttyrästä kymmententeen -Hyödylliset opit viime aikoina

Hei tää on sekava blogi. Kaikki lähtee emännän kyttyrästä ja siirtyy liikuntaan ja sitten uusiin tapoihin.

Ehkä koko jutun voisi kiteyttää siten, että keho tulee kuuskymppisenä tärkeämmäksi kuin koskaan ennen. Olkoon se sitten kyttyrä tai jokin muu asia. Keho heikkenee ja lihaksisto tarvitsee liikettä.

Joustavuutta kaivataan.

Kuuskymppinen oppii monia uusia asioita harjoittelun kautta.

Opin hiljattain pesemään hampaat ennen aamupalaa, sillä olin tehnyt aina toisinpäin ja nyt päätin totella hammashoitaja. Suu tuntuu puhtaammalta pidempään.

Nyt opettelen nukkumaan selälläni. En ryppyjen takia (kylki nukkujalle niitä on enemmän tarjolla) vaan siksi, että olkapääni on järkyttävän kipeä aamulla. Kipu on vaimentunut kun se ei jää kehoni alle joka yö.

Joka vuosikymmenelle jotain uutta, eikö vain?

Jos et ole vielä kokeillut 5 tiibetiläistä riittiä. Käy vilkaisemassa alla oleva linkki. Helpot ja mukavat tehdä. Kyllä niissäkin joku juju on, väitetään ikuisen nuoruuden lähteeksi näitä riittejä.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Viisi_tiibetil%C3%A4ist%C3%A4_riitti%C3%A4

XOXOXO- iloista aikaa, pimeän taikaa… Kynttilät, niistä saa tunnelmaa. Kohta se on- joulu!

Bythe<3

iirispiiris

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s