Kuollut takamus?

*sisältää mainoslinkin

Oletko kuullut kuolleesta takapuolesta?

– Kauhea nimitys…osui silmään … Sillä on latinalainen nimi myös, Duteal Amnesia… Piti kurkata omaa takamukseen ja kysyä onko se vielä hengissä?

– pihisee, vastasi takamus selvästi henkitoreissaan.

Tarvii aloittaa elvytys. Tekohengitys. Kuka haluaisi kantaa raatoa mukana? Kuollut takamus saattaa olla jopa urheilijalla, kun treeni ei osu kohdalle. Istumatyöläinen tappaa pyllynsä takuulla, jos ei nouse joka tunti kymmeneksi minuutiksi jalottelemaan. Että piti kuulla tuokin shokkiuutinen…että piti… Tieto lisää tuskaa.

Kardashianin porukan takapuolista olen huolissani, miten ne aikoinaan maatuu? Vai pitääkö ne polttaa? Ja miten kuolleet heidän pyllynsä ovat? Koska näin naurettavia huolehdin, elämäni on hyvin…

Nukkuva takamus on aikamoinen epäkohta koko keholle joten se kannattaa ottaa vakavasti. Se vaikuttaa päästä varpaisiin asti.

Takamus vetää sikeitä jos sitä ei koskaan huomioida, litistetään vain istuimia vasten.

En ole fysioterapeutti enkä muu kehoterapeutti, mutta olen hyvin kiinnostunut oman kehoni liikkuvuudesta myös tulevaisuudessa ja siksi haluan kertoa sinulle niistä apukeinoista jotka olen havainnut oman takamukseni elvyttämiseen.

Kuolleen takapuolen herätys
Tämä asento on ihmiselle mieluisin työpäivän jälkeen ja sekin on tarpeellinen yhtälailla kuin liike, joka on lääke.

IKÄÄNTYMINEN ISKEE KEHOOn, eikä mieli sitä tajua…

Ihminen voi tuntea itsensä vaikka kuinka nuoreksi sisäisesti, mutta keho kettuilee jo kuuskymppisenä. Monella meistä on nivelrikkoa, polvivammaa, alaselkäkipua, niskat jumissa jne…

Jos joka päivä joutuu rouskuttamaan pillereitä kipuihinsa, niin se on ihan helvettiä. Ihminen voi tehdä paljon oman olonsa eteen, eikä siihen tarvita kummosempia poppaskonsteja.

Jos ei pääse yhtään liikkeelle, niin on hyvä muistaa miten vauvat sen tekevät. Ensin vauva on pelkkä löllöpöperöä, mutta pikkuhiljaa se löytää itsensä ja lihaksensa lattialla maaten. Se ryhtyy kannattelemaan ja on päättänyt nousta seisomaan.

Mieletön teko, eikö vain? Joka päivä se harjottelee ja välillä nukkuu. Sitten yhtenä päivänä se kokoaa ittensä ja nousee ylös kaikkien riemuksi.

Sama kyky säilyy, mutta aikuiselta puuttuu päätös ja pitkämielisyys ja annamme vallan omasta kehostamme muille kuin itselle.

Olen päättänyt tehdä joka päivä jotain pientä itseni ja tulevaisuuteni hyväksi. Sain siihen kipinän ajatuksesta, ETTÄ jos joka päivä kampean itseni töihin… Miksi en kampeaisi itseäni joka päivä sellaisen asian äärelle, joka parantaa hyvinvointiani?

Miksi omaa hyvinvointia tukeva asia on aina tuntunut toisarvoiselta? Päivittäin uuvumme töissämme ja illalla olemme niin nuutuneita, ettei hyvät päätökset lähteä kuntosalille tai lenkille eivät enää kanna. (ennen koronaa)

Avain muutokseen alkaa… Allakasta.

Ajasta hyvinvoinnin aika! Tee KALENTERIIN MERKINTÄ milloin kuntoilet, mihin kellonaikaan ja minä päivinä ja TÄRKEINTÄ ON SE, että lähtee kuntoilemaan yhtä tunnollisesti kuin lähtisi töihin.

Ei meitä aina huvita mennä töihin, mutta menemme koska pitää ja saamme työstä palkan. Kuntoilu palkitsee myös monin verroin.

Kuntoilun jälkeen on aina iloinen. Murheet ovat poissa ja mieli selkeä. Siksi siitä pitäisi pitää kynsin hampain kiinni.

Monet unohtavat itsensä toisia palvellessaan ja se on paskamainen homma! Kukaan ei arvosta palvelijaa, eikä siitä synny muuta kuin jouhia hampaiden väliin.

takamuksen herätyskello käynnistyy näillä

Nämä pikkuliikket ovat päivittäinen pelastus omalle keholleni. En aina tee niitä kaikkia, mutta jo yhden tekeminen auttaa…

Photo by Elly Fairytale on Pexels.com
  1. Lonkankoukistajien avaus
  2. Kyykkyistunta (oma lemppari ja teen päivittäin)
  3. lapsen asento ( oma lemppari ja teen päivittäin)
  4. Syväkyykky
  5. Lantion nostot
  6. Soturi
Photo by Gabby K on Pexels.com

Huomioi, että kyykkyistunta on eri kuin syväkyykky. Voisin istua tunteja venyttävässä kyykyssä. Siinä on hurmoksellisen kiva olla. Samoin lapsen asento on sellainen, että siinä rentoudun oitis. Alaselkä venyy ja kun se venyy, pakarat avautuvat.

Usein ei tarvita paljon. Yksi liike päivässä, huolella tehtynä voi tuoda suuria muutoksia. Näin olen itse kokenut.

Kireät pohkeet avautuvat syväkyykkyistunnalla ja jaloissa virtaa taas veri. Oikeastaan kaikki, ihan kaikki on kiinni verenkierrosta.

kuolleen takapuolen herätys
Minun on vaikea päästä tähän asentoon koska polveni ovat nivelrikkoiset, mutta kun pääsen, ilolla ei ole rajaa. Asento on niin ihana! Kokeile!

Kantapäät lattiaan ja istut kuten sammakko. Jos et saa kantapäitä maahan, laita koroke niiden alle, esim… pyyhe tms. Jalat tuntuvat uusilta kun nouset!

ihan itkettää

Avioeron jälkeen myin kaikkea tärkeää hätäpäissäni. Useita juttuja en kaipaa, mutta yhden perään ihan itken.

Se oli maailman paras työtuoli SALLI! Jos et tunne Sallia, satulatuolia, ohessa linkki Sallin sivuille. Se on ehdottomasti mielestäni maailman paras työtuoli ja kuolleen takapuolen pelastaja ja selkäkipujen ehkäisijä.

Tein töitä Sallilla kauneushoitolassani, mutta myin sen hoitolan lopetettuani eräälle koiran trimmaajalle, joka itki myös… Ilosta. Hän oli unelmoinut Sallista ja sai Sallin minulta kohtuu hintaan.

Jokaisen työnantajan olisi hyvä Sallittaa toimistonsa. Salli satulatuoli säästää terveyskuluissa ja elävöittää takamuksia.

Sano minun sanoneen.

Ohessa *affiliatelinkki Sallin sivuille, käy vilkaisemassa. Salli on maailmanlaajuisessa levikissä ja suomalainen innovaatio.

Salli satulatuolissa välttyty monelta pahalta tavalta, kuten jalkojen ristimiseltä, jonka teen aina tavallisessa työtuolissa.

Jalkojen ristiminen on myrkkyä keholle…mutta siihen asentoon ne luiskahtaa niin helposti.

MUUTTO POLTTELEE NYT MIELTÄ

Päätin muuttaa Seinäjoelle ja asunnon hakeminen vie tunteja per ilta. Selaan niitä ranteet kipeänä ja mietin mitä menisin katsomaan.

Siksi tämäkin blogi tulee vähän jälkijunassa aikataulusta ja saattaa tuo muutto vaikuttaa tuleviinkin blogeihin…

Pitäisi päättää millaiseen asuntoon muutan… Se on jännää.

On ihanaa muuttaa, vaikka se on myös haikeaa.

Iloista kevättä ja pääsiäistä!

ByThe<3

iirispiiris

Ps. Mainoslinkki eli *affiliatelinkki ei tuo sinulle kuluja vaikka sitä klikkaat, eikä tuloja minulle. Jos ostat linkin kautta saan siitä pienen komission. Kiitos ja iloisia klikkailuja!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s