Huono pomo

Pomot pomottaa

Tää postaus syntyi aikoja sitten kun luin Linkedinistä päivityksen, joka sai höyryn nousemaan korvista.

Linkedinin postauksessa ihmeteltiin, miten nuori nainen oli tullut ideoineen lytätyksi esimiehensä taholta toistuvasti. Nainen haki omalla kustannuksellaan apua tilanteen purkamiseen.

Päivityksessä hämmästeltiin -MITEN lyttääminen ON MAHDOLLISTA VIELÄ 2020?

Silloin tämän tädin käämit kärähti… Herranjestas sentään, 2020 näistä asioista vasta uskalletaan puhua. Lyttäystyyli on tuttua huttua, varsinkin naisvaltaisella alalla.

Tuorein muisto on Australian jälkeen… Firmasta, josta lähdin talsimaan koeajalta ( tietämättä huomisesta). Olen nähnyt monenlaista… mutten milloinkaan niin ala-arvoista johtamista ja ihmisen lyttäämistä. Punaiset liput näkyivät jo haastattelussa, mutta tarvitsin työn ja nielin ne.

En ollut ainut, jos olisin, syyttäisin kaiketi itseäni. 7 lähti samasta syystä, kestämättömästä ja epäoikeudenmukaista kohtelusta. Keräännyimme yhteen ja purimme kokemuksia yhdessä. Saimme tietää, että vastaavaa käytöstä on jatkunut jo vuosia ja jatkuu yhä.

Olen vihdoin ja viimein ymmärtänyt miten sallin itseäni kohdeltavan.

Huonon pomon tunnusmerkit

1. Lupausten pettäjät

2. Alaisistaan pahaa puhuvat

3. Äkkiarvaamattomat, huono päivä tänään, huomenna mielin kielin…

4. Kiusaajat, alistajat

5. Ylikävelijät

6. Ideavarkaat

7. Narsistit

8. Manipuloivat

9. Syyn takeettomat

10. Välinpitämättömät

Uskon, että jokainen meistä menee työpaikkaan toiveikkaana ja parhaansa yrittävänä. Olen tavannut vain sellaisia työkavereita. Haluamme olla uskollisia. Tarjoamme työnantajalle osaamisemme ja odotamme takaisin nättiä kohtelua. Emme enempää.

FIKSU POMO YMMÄRTÄÄ, ETTÄ…

hänellä on valtava merkitys viihtyvyyteen, hänestä alkaa kaikki ja häneen loppuu kaikki. Fiksu esimies pitää huolta alaistensa viihtyvydestä. Se on hänen tehtäväluettelossaan numero yksi. Se porukka jota arvostetaan, tuottaa taatusti tulosta.

Työntekijälle on kurjaa se jos pomo menettää kasvonsa työntekijän edessä. Jos ei voi arvostaa pomoaan, siitä syntyy ahdistus ja turvattomuus ja on vaikeaa katsoa ylöspäin henkilöä, joka ei ole arvoaan ansainnut.

Hyvä pomo palkkaa ympärilleen fiksuja työntekijöitä ja arvostaa heidän osaamistaan. Ei lähde lyttäämään omiaan. Sellainen yritys menestyy, jossa kaikkien taidot tulevat hyötykäyttöön.

Enpä olisi uskonut joutuvani miettimään työelämää enää tällä ikää

KETÄ TyövoimaTOIMISTO oikein PALVELEE?

Oletko koskaan miettinyt kumpaa työttömyystoimisto palvelee, työtöntä vai työnantajaa?

Palveleeko se VAIN työnantajaa? Työnantajalla saa olla työvoimatoimiston listoilla ties minkälaisia työpaikkoja.

Työvoimatoimistolle on tärkeää, että tarjolla on suuri määrä töitä, siksi työpaikkoja ei seulota. Tilastot näyttävät paremmilta kun työpaikkoja on paljon.

Huonot työpaikat pitäisi seuloa pois. Ne jotka johdattavat hakijoita harhaan ja hankaloittavat elämää. Ne jotka pakottavat irtisanoutumaan ja joutumaan karenssiin.

entä jos työvoimatoimisto olisikin tavaratalo

Mitä jos työvoimatoimisto olisi ÖHMANIN tavaratalon kaltainen. Siellä olisi osastot kaiken ikäisille.

Työnantaja kiikuttaisi työpaikkansa esittelyyn, kuten kengät tai paidan.

Työnhakija myy kalleinta, eli omaa aikaa ja osaamista. Hän on oikeutettu saamaan laatua panostaan vastaan.

Työnantajan pitää olla avoin ja kertoa minkä ikäiselle, nimiselle, rotuselle paikka soveltuu parhaiten…

Esimerkiksi meiltä 60:ltä säilyisi hurjasti aikaa, kun kömpisimme omalle osastolle plaraamaan meille jätettyjä paikkoja.

Meidän osasto mahtuisi komeroon tai veisi korkeintaan alahyllyn! Ilahtuisimme koska meidän ei tarvitsisi käyttää kohtuuttomasti aikaa turhien työpaikkojen hakemiseen.

Kuten ÖHMANIN tavaratalossa, olisi osastoilla omat myyjät. Myyjä tuntisi tavaransa perinpohjin.

Tavarataloon palkattaisiin vain työttömyyden kokeneita, eikä niitä jotka ovat nauttineet kuukausipalkkaa ikänsä.

He eivät voi tietää mitä on olla turvattomuudessa, nimeltään työtön ja mitä tarkoittaa systeemissä roikkuminen.

Kuuskymppisten osastolla töitä jakaisi, 60 v. ex- työtön.

Hakuaika olisi vain 2 viikkoa, eikä kenenkään aikaa tuhlattaisi kuukausia venyviin rekryprosesseihin. Tästä sain kokemusta viime syksynä. Jouduin piinaavan pitkään haastatteluprosessiin, jossa zoomin kautta todistin pätevyyttäni lyhyellä varoitusajalla… Aikaani tuhlattiin monta tuntia moiseen.

Elämä on seikkailu, suunnaton

haastattelu olisi molemminpuolinen

Haastattelussa työnantaja joutuu kertomaan ilmapiiristä ja johtamistyylistä ja yrityksen pitäisi antaa 3 suosittelijan nimet ja puhelinnumerot. Niiden, jotka olivat lyhyen aikaa…

Kolmen kuukauden karenssilla ei rangasta pois lähtijää. Irtisanominen, jos juttu ei toimi, on fiksua kaikin puolin.

Jos kemiat ei kohtaa, ei kannata jäädä nakertamaan yrityksen imagoa tai omaa itsetuntoa.

Jos joku työpaikka ei pysty pitämään työntekijöitään. Se saa 12 kuukauden karenssin eli rekrykiellon ja joutuu erityistarkkailuun laadustaan.

Sinne lähetetään joku Gordon Ramsayn tyyppinen kiroilija, tutkimaan missä on vika… TYÖVOIMATOIMISTOSSA ei myytäsi huonoa laatua ENÄÄ.

Joo…jooo… Onneksi minulla saa olla mielipiteitä! Vai saako?

Karkeasti ajatellen monessa työpaikassa eletään kolmea asiaa odottaen.

 • Ensimmäinen on viikonloppu
 • toinen on kesäloma
 • kolmas on eläkeikä.

Mut, hei… en yhtään ihmettele.

Katsoitko muuten Sisäilmaa sarjan? Jotkut kohtaukset sarjasta menivät hiukan yli hilseen, mutta Elina Knihtilälle täysi kymppi. Rakastan hänen tulkintaansa Yhteiskunta Annelista.

Kesä, tule jo… Loma tule jo! hopi, hopi…

ByThe<3

iirispiiris

4 kommenttia artikkeliin ”Huono pomo

 1. Vielä kamalampia ovat pomon hännystelijät/nuoleskelijat, jotka mahdollistavat työpaikkakiusaamisen jatkumisen. Kutsuin heitä mielessäni nimellä Pilli ja Pulla. Monni oli osastonhoitaja.

  Tykkää

  1. Juu, mahdollistajat tarvitaan, jotta show jatkuu. Työelämä on oma piiri, joka pyörii. On hienoa lukea uusista johtamistavoista, ehkä tulevaisuuden työelämä on parempi ja siellä on hyvät pelisäännöt. Iloista viikkoa Hemmu<3

   Tykkää

 2. Kyllä oli niin naulan kantaan kirjoitettu. Voin allekirjoittaa tuon kaiken oman kokemukseni kautta. Olen saanut burnoutin, paniikkihäiriön ja fibromyalgian sairauden. JA kaikki nämä huonojen pomojen ja sekä kauhutyöpaikkojen takia. Terveys meni. Kiitos siitä! Kyllä nämä kirjoittamasi asiat pitäisi pistää pikaisesti kuntoon ja työntekijöiden kyykyttämisestä pitäisi joutua vankilaan. Mutta valitettavasti työttömiä 320.000 ja työpaikkoa vähemmän, nöyryyttäminen ja ylenkatsominen tulevat vain lisääntymään. Työnantajien markkinat!!

  Tykkää

  1. Olen pahoillani, että olet joutunut kokemaan tuon kaiken ”vaietun”. Työpaikoille annetaan kallisarvoista aikaa ja takaisin pitäisi saada kohtuullinen palkka ja ilon tunne osaamisen jakamisesta. Työpaikalle ei pitäisi menettää muuta kuin antamansa aika ja tehtävään liittynyt tekeminen. Näin se ei ikävä kyllä ole. Jotkut työpaikat vievät ajan lisäksi paljon muutakin ja se ei kuulu alkuperäiseen sopimukseen. Iloista ja aurinkoista kevättä sinulle, olet hyvä ja arvokas juuri noin ❤ ja ihanaa, että kommentoit. Arvostan sitä.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s