Pitkän naisen päiväkirja

Takakireä ämmä?

Minäkö takaa kireä? Olen tehnyt nyt kaksi vuotta istumatyötä ja uskallan sanoa, että se on myrkkyä keholle. Poison, it is poison! Seisomatyö on myös rankkaa, jalat on siinä kovilla, mutta istumatyö kangistaa ennen aikaisesti.

Takamus kuolla kupsahtaa, ja jos unohtuu istumaan pitkiä aikoja, ei pääse kivutta ylös. Lonkankoukistajat narisevat ja polvia roimii…

En ole mikään asiantuntija urheilussa, jumpissa tai joogassa, mutta olen ihminen joka etsii apua omiin ongelmiinsa ja jos löydän itse helpotusta, merkurius kaksosissa vaatii minua kertomaan siitä sinulle.

Takaketjua kiristää

Minulla on ollut tulisen kipeä oikea olkapää ja jäykät niskat jo pitään. Olen hakenut niihin apua mm. hieronnasta, akupunktiosta, kuivakuppauksesta, jäsenkorjaajilta, jne… lääkkeistä jne… Vaivat ovat hetkeksi helpottaneet, mutta tulleet pian takaisin.

Jäytävä kipu madaltaa mieltä. Se tekee ärtyisäksi. On ikävää kokea itsensä romuksi ja tuntea kipua päivittäin.

  • Mietiskelen tässä, että vaikka kipu on olkapäässä, VOISIKO syy olla jossain muualla?

Etsin tietoa ja törmäsin mielenkiintoisiin juttuihin, mm. faskiaan, joka oli ainakin minulle uutta juttua.

Takaketjun vaikutus niskaan herätti mielenkiintoni, koska olen jo pitkään kokenut, että nilkat ja pohkeet ovat kireät.

Takaketju alkaa jalkapohjista ja jatkuu niskaan asti. Jos joku paikka jumittaa ketjun alueella, se aikaan saa kipuja.

Jalkapohjani ovat kireät ja olen hieronut niitä työpäivän aikana piikikkäällä pallolla. Se on tuntunut hyvältä.

Urheiluhieroja Joel Hakalan videoita tupsahteli eteeni tuon tuosta ja jäin katsomaan niitä Youtubeen. Huomasin, etten ollut ihan hakoteillä omien ajatusteni kanssa.

Pumppaus tuntui hyvältä, kokeilin ja ilahduin. On helppoa, eikä vaadi suuria urheilullisia taitoja.

Jos olisin auto, olisin jo läpiruostunut rousku, koska olen ollut tien päällä koko elämän, kuljettamassa yhtä sun toista, palautumiset ovat olleet sitä sun tätä ja yötöitäkin on tehty, ja sillä sotkettu rytmit kokonaan.

On hyvä kokeilla voiko asioille tehdä jotain ennen leikkauspöytää tai rullatuolia, siksi innostuin Joel Hakalan videoista.

Se on hienoa, että asiantuntijuutta jaetaan auliisti. Joel Hakala on kirjoittanut aiheesta kirjankin. Käy vilkaisemassa hänen sivut ja tallenna ilmaiset ohjeet jos kärsit samantyyppisistä ongelmista.

https://www.eroonjumeista.fi/

Ärsyttävä, takakireä ämmä

Putkirulla on ollut vessan nurkassa koristeena. Juuri tuo minua ärsyttää minussa!!!! Ostan kaikkia juttuja, mutta en opettele käyttämään niitä kunnolla. Viimeksi ostin vyöhyketerapia laudan…

No investointina se on pieni, mutta arvaa pystynkö seisomaan siinä 5 minuuttia? No en! Aloitan 30 sekunnista… Tunnen selvästi, että jalkapohjani kaipaavat stimulointia.

Ihminen kuivaa ja kirstyy. Veden juominen on tärkeä muistaa, jotta Faskia pysyy joustavana.

Joel Hakalan jutuissa on järkeä ja minun olkapääsärkyni on lieventynyt kovasti. Olen tehnyt ohjeiden mukaan ja samantien kokenut helpotusta. Ostan varmaan hänen kirjansa jossain vaiheessa.

Olen innostunut siitä, että itseään voi auttaa!

Terkuin takaa ei niin kireä enää…

Bythe<3

iirispiiris

2 vastausta artikkeliin “Takakireä ämmä?

    1. Se juuri oli itselleni valaistus, nilkkojen ja pohkeiden ja takareisien kireys vaikuttaa alaselkään ja polviniveliin. Ne vaikuttaa askeltamiseen ja selän asentoon. Nyt olen rullaillut jalkoja auki ja en muista koska alajalat olisi olleet näin keveät. Olen iloinen, että sain rullalleni käyttöä… Iloista kevättä ja kiitos kommentista<3

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s