21 taikaa uudelle vuodelle

21 on parempi kuin 20!

Uuden vuoden juhlassa on lupaus paremmasta. Vanha jää taakse. Jihhuuuuu! Uutta kohti mennään.

Mitä sinä toivot ensi vuodelta, vai lupaatko vain tehdä parannuksia?

Lapsuudenkodissani oli tapana valaa tinoja uuden vuoden aattona. Tina sulatettiin hellalla kauhassa. Kun seos oli valmis, se viskattiin vadissa olevaan kylmään veteen. Kuului sihadus ja räsähdys.

Sitten koetti hauskin hetki – tulkinta. Katselimme tinan luomaa varjoa seinällä ja mietimme mitä se symboloi.

Varjoissa näkyi monenlaista; mm… laivoja, lentokoneita ja amorin nuolia.

Äitini muistuttaa vuodesta toiseen kuinka muutto Ivaloon näkyi tinasta. Varjossa näkyi Lappalainen Neljäntuulen hatussaan. Muutimme Ivaloon Meltosjärveltä, kun olin 9v.

Photo by Olya Kobruseva on Pexels.com

Elämä kuulee sinut, joten toivo

Kasvoin uskomaan enteisiin, silmäniskujen kautta. Tinojen tarkastelu oli hauskaa ja luovaa puuhaa. Lapsuus oli monin tavoin luovaa perheessämme. Meillä ei soitettu eikä laulettu, mutta meillä luettiin, piirrettiin, ommeltiin ja askarreltiin. Olen kiitollinen siitä!

Ens vuodelle aion esittää vain toiveita, sillä minua ei huvita lupailla yhtään mitään. Pidän yleensä lupaukseni viimeiseen vetoon saakka. Siksi en aio raskauttaa itseäni lupauksilla.

Eräs lukijani kertoi lakanneensa lupaamasta uusina vuosina ja ryhtyikin sensijaan toivomaan ja se oli ollut huikean hieno oivallus. Hänen elämässään alkoi tapahtua.

Hittojako me lupailemme? Uskallettais mielummin pyytää!

Kaikki me toivomme, että Korona kukistuu yms… mutta sen lisäksi kannattaa olla itsekäs toiveissaan.

On huikeaa mitä kaikkea voikaan toivoa, jos vaan uskaltaa…

Tää vuosi saa mennä

Bye bye 2020

Heitin muuten kahdet kengät roskiin. Toisilla olen kävellyt 9 vuotta ja toisilla 7… Minulla on outo tapa kuluttaa kengät loppuun, siis kirjaimellisesti. Kenkien roskiin heittäminen symboloi tämän vuoden päättymistä. Tuo kenkien loppuun käyttäminen symboloi elämääni. Olen kävellyt monet tiet loppuun ja löytänyt uusia.

On muuten ihmeellistä miten ystävät ilmestyvät elämääsi silloin kun niitä tarvitset.

Löysin kaksi nykyistä ystävää vahingossa. He olivat molemmat vanhoja tuttuja työelämästä. Toisen löysin bussissa ja toisen Alepasta tullessani.

Menen toisen luo viettämään uuttavuotta. Hän on mainio kokki ja hyvää ruokaa on tiedossa.

Hänen seurassaan vaihdoin edellisenkin vuoden. Me ollaan innostuttu tanssimaan. Hänellä on hyvää musaa ja yöpaidoissa me jammaillaan niin, että aika katoaa. Tanssi puhdistaa energioita…Ihminen kirkastuu tanssiessaan.

Yksinäisyys sucks and hurts. Not nice! Se on niin nähty!

Ajattele toivetta 21 kertaa uuden vuoden yönä

Toiveet toteutuu toistaen. Toista toive mielessäsi 21 kertaa tai kirjoita se ylös. Siis se Top 1 toive… Keskity yhteen kunnolla kerrallaan ja näe se!

Suurin toiveeni ensi vuodelle on löytää kumppani. Uskon, että alan olla valmis uuteen suhteeseen. Tinder on kuitenkin ihan läpimädäksi osottautunut … Uuu, ihan uuvuttaa ajatus tyypeistä, jotka asuvat siellä. Jotenkin sitä saittia ei jaksa. En tiedä missä sitä vois ihmisiä nykyään tavata?

Tälle vuodelle asetin toiveeksi löytää uusi työ. Se ei ihan toteutunut, mutta pääsin peräti 3 haastatteluun, yksi ratkaistaan 4.1…. Haastattelut ovat jo paljon tämän ikäiselle ja ne eivät ole enää mitään tyyliin – Cv esiin ja pieni rupattelu… Nämä haastattelut ovat isoja tantereita, joissa pitää näyttää kynnet ja taidot konkreettisesti.

Jos ei onnaa, teen aina Plan B:n. Tartun sitte siihen jos ei natsaa, enkä jää suremaan. Sureminen on tylsää ja yksinäistä puuhaa.

Hurjan hienoa uutta vuotta sinulle, ihana! Tee sinäkin toivelista. Äläkä anna kenenkään lannistaa itseäsi, etenkään Koronan. Sinä olet kaiken hyvän arvoinen ja maailma pyörii radallaan yhä. Talousvaikeuksista on selvitty sotien jälkeen ja selvitään nytkin. Ihmiset joutuvat keksimään uusia keinoja.

Kaikki taika piilee siinä, että heilauttaa taikasauvaa. Huispaa siis. Ihmisten kielellä huispaus on toiveen ääneen tai paperille lausumista! Niin monta kertaa, että se menee perille.

Joten skool uudelle vuodelle!

bytheheart

iirispiiris

4 kommenttia artikkeliin ”21 taikaa uudelle vuodelle

  1. Hyvää Uutta Vuotta sullekin! Sun juttuja on aina ihana lukea, niissä on paljon oivaltavia ja itseäni kiinnostavaa, johtuisko siitä että ollaan samaa ikäluokkaa. Jatka samaan tahtiin, sä saat mulle aina hymyn huulille !!!

    Tykkää

  2. Oikein hyvää uutta vuotta Iiris🍾Ihana lukea sinun niin elämän läheisiä ja hyvinkin henkilökohtaisia ajatuksia ja tuntemuksiasi. Hienoa, että uskallat avautua kipeistäkin ja kiusallisista asioistakin.
    Kiitos!❤

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s