Jumbona Flamingoon

Jumbona Flamingoon?

Et varmaan ole yhtä typerä kuin minä… Epäilen!

Et mieti valkoisia kinttujasi ennen kylpylään menoa, vai mietitkö? Et ehkä pohdi säärikarvojesi lukumäärää ja pituutta, vai pohditko? Uikkareissa olet kotonasi, etkä omasta mielestä muistuta jumbojettiä- Vai muistutatko?

Et ehkä pelkää kirkkaita valoja ja ärsyynny kun ihmiset tuijottavat- vai ärsyynnytkö sinäkin? Entäs tutut sitten, ne joita et kylpylässä halua tavata, pelkäätkö törmääväsi heihin?

Entäs sitten silmälasit? Niistä on luovuttava, ellei halua kulkea pleksit huurussa. Sitä tuntee itsensä herkäksi hapuillessaan heikkonäköisenä kohti oikeita altaita ja varsinkin pukuhuoneita…

Minä (Iästä huolimatta) kelaan tilanteet ennakkoon läpi.

Olen aina ollut samanlainen – mukavuusalue on koetuksella ventovieraiden edessä uikkarissa. En ole ollut Baywatch Pamela koskaan, eikä minusta taida sellaista enää tulla.

Huolet osoittautuvat aina turhiksi

Eräs ystäväni kutsui minut kanssaan Flamingon Spahan kuuntelemaan saksofonia ja hemmotelemaan itseäni. Tarjous kuulosti niin hyvältä, että olihan sinne mentävä.

Silti mietin etukäteen kaikki nuo ylläolevat jutut ja sen lisäksi- onko flamingoon meno turvallista??? Maskia ei voi pitää, eikä muutenkaan voi suojautua Koronalta. Ystäväni tiesi, että lippujen myyntiä säännösteltiin jotta turvavälit pysyvät kunnossa joten tungokseen en joutuisi.

Aistit aukenevat ja mieli siirtyy hitaalle

Kylpylät sinänsä ovat vanha keksintö, johan niitä harrastettiin Antiikin Roomassa. Silloin niiden tarkoitus oli sama; Irrottaa stressistä, kolotuksista ja suoda irtiotto arjesta.

Kun kävelin kohti SPA:ta mielessä tapahtui jotain maagista. Se oli kuin toiseen maailmaan meno, askel askeleelta aloin aistia tunnelmia ja mieli tiputteli pois ajatuksia jotka ennen sitä olivat kiertäneet päässäni.

Kynttilät, lyhdyt ja pehmeä valaistus toivotti tervetulleeksi ja huoleni räikeistä valoista jotka paljastaisivat vartaloni ongelmat- katosi.

Oletko sinä kokenut saman fiiliksen kylpylään mennessäsi? Kun astuu kylmästä lämpimään, maailma ja murheet jäävät jo siinä vaiheessa taa. Ja miksi niitä ottaisikaan kylpylään mukaan?

Asiantuntijat neuvovat antamaan huolille oman ajan. Merkkaamaan sen kalenteriin esim joka ilta klo 19- 20 vain huolehdin. Silloin istuisi alas murhetimaan… Jos muuna aikana päähän tulvahtaisi murhe sanoisi sille, että hei… otan sinut käsittelyyn tänään klo 19, palaa asiaan silloin.

Voisiko huolet aikatauluttaa? Hmmm….siinä olisi järkeä! Pitääpä ottaa harkintaan… Lisätä iloa kalenteriin ja antaa huolille oma aika.

Photo by Breakingpic on Pexels.com

Joogaa- höyryä – eteerisiä öljyjä ja saksofonin pehmeää ääntä

Tällä reissulla kävin allamainituissa huoneissa + kaikissa saunoissa. Flamingon spassa on ihania hoitoja. Hierontoja, kasvohoitoja yms. Mietin koko ajan mitä ostaisin sieltä lahjaksi sillä aina kun itse kokee jotain kivaa, haluaisi antaa sen kokemuksen kaikille muillekin.

Jo sisääntuloaulassa ennen lipunmyyntiä näin monta lahjaideaa – mm. merenneitopyrstö, räpylöitä, kunnon uikkareita jne… Aikuiset tarvitsevat aina irtiottoja arjesta. Minä irrottauduin omastani allamainituissa huoneissa.

  1. Heinähöyryhuone – Himmeästi valaistuun huoneeseen mahtuu 4 henkilöä. Siellä istutaan omiin pikku koloihin (tarpeeksi suuriin jokaiselle ) joiden edessä on valkoinen kertakäyttöinen lakana. Lakana on kuin poncho, sen sisällä höryää ja selän alue lämpiää. Hoito sopi ah niin kireille niskoilleni ja jäykille selkälihaksilleni. Siellä istutaan uikkareissa ja sinne voi mennä kylpytakissa
  2. Rasul-hoitohuone– Aistit aukenivat Rasulissa…Mieli lepäsi tähtitaivasta ihastellen, musiikkia kuunnellen ja aromaattisia öljyjä haistellen. Saimme levittää kehollemme savihoidon joten siellä olimme ilman uikkareita. Savi oli todella tehokas. Iho oli pehmeä monta päivää tuon hoidon jälkeen. Kaiken kruunasi lämmin suihku. Tuohon pikku kappeliin mahtuu 4 ihmistä kerrallaan.
  3. Joogaa saunassa– yhdessä saunassa pyöri screenillä joogaohjelmia. Päätimme ottaa joogavartin ja se teki todella hyvää!!! Olen aina haaveillut joogan kokeilemisesta saunassa ja nyt siihen tuli tilaisuus. Oli muuten hikistä puuhaa- ei mitenkään rasittavaa mutta pää hikoili yllättävän paljon.
Rasulhoitohuone Flamingon spa
Rasulhuoneen tähtitaivas oli ihana

Musiikkia veden alla ja altaalla

Yksi allas SPA:n puolella oli ylläri. Pää veden pinnalla ei kuule musiikkia. Kun kelluin ja laitoin korvat veteen pääsin klassiseen konserttiin. En ole ennen kuullut vedenalaista musiikkia, joten tunsin itseni melkein merenneidoksi.

Me vietimme kylpylässä kaiken kaikkiaan 5 tuntia. Kuvitelkaa viisi tuntia hurahti noin vain! Söin megahampurilaisen ja ystäväni söi bataattiranut. Meillä oli vesipullot mukana joita täytimme tiheään, sillä olisi vaarallista olla nestehukassa niin lämpimässä paikassa.

Viimeisen puolituntisen istuimme altaassa drinkki kädessä odotellen saksofonistin esiintymistä. En tiennytkään, että Flamingon Spassa viihdytetään livemusiikilla. Edellisiltana siellä oli ollut viulisti.

Pitihän sellainen kokea! Melkoista luxusta sanoisin… Tuntui kuin olisi ollut minilomalla.

Olimme kylpyläpäivän jälkeen a i v a n naatteja.

Naurusta ei meinannut tulla loppua kun väsy iski.

On ihanaa, että meillä on noita paikkoja joissa pääsee kylmästä lämpimään itseään hellimään ( jopa Koronan aikaan)

Kylpylähoito on myös hyvä lahja… Autuas oli olo ja niskat paljon rennommat!

Ja kertauksena, kroppansa sureminen on turhaa, siellä on hämärää…Pukukopit ja kyltit ovat tarpeeksi selvästi ilmaistu jolloin näkee ilman rillejäkin. Tilaa oli riittämiin, ei tarvinnut jonotella. Oma vesipullo kannattaa ottaa mukaan ja tossut, ellei halua maksaa niistä erikseen.

Skoolaus Flamingolle!

bytheheart

iirispiiris

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s