Carpe diem! Väriä metsästämässä

Tartu hetkeen!

Noin viisi vuotta sitten koin käänteentekevän hetken. Istuin apteekin kassalla ja katselin asiakkaita. Älä käsitä väärin. En arvostellut heitä, mutta mietin rollaattoreita, tenoja ja pukamavoiteita enemmän kuin olisi ollut tarpeellista.

Niiden ajatteleminen tuntui kurjalta ja jopa pelottavalta, joten päätin, että niin kauan kuin jalat kantaa ja takamus pitää, tarttuisin hetkiin.

Usko tai älä, tuntui kuin universumissa olisi joku lukenut ajatukseni, napsauttanut sormia ja ryhtynyt järkkäämään minulle hetkiä joihin tarttua.

Seinillä on korvat, niin sanoi vanha kansa ( seinä tarkoitti universumia). Ylläolevassa kuvassa seinällä on kasvot, jotka näyttävät kohoavan tiilestä. (kuva Tallinna, Telliskivi)

Kuva muistuttaa meitä siitä, että loppujen lopuksi kaikki muotoutuu valosta ja varjosta ja niiden taidokkaasta yhdistelystä.

Tein päätöksen sanoa KYLLÄ asioille, joita olisin aiemmin vältellyt, pelännyt, jännittänyt tai oudoksunut. (Toki pidän järjen päässäni, siitä ei kannata olla huolissaan.)

Tuo päätös muutti siis elämäni!

Poimi Päivä!

Viime perjantaina istuin kahden ystävän kanssa etkoilla. Olimme menossa juhlistamaan erään klinikan synttäreitä.

Päätimme yllättäen toteutta vielä yhden Tallinnan matkan. Olemme kaikki Tallinna faneja joten mikä ettei… Lähdimme siis väriä metsästämään alkavaan syksyyn ja sitä löytyy Tallinnasta.

Tarvitaan sama ajatusmaailma ja yhtä nopea päätöstentekokyky

Ystäväni ovat rohkeita hetkiin tarttujia ja heillä on sama ajatusmaailma kanssani mm. Koronasta. Sillä on suuri vaikutus tänä päivänä jopa ystävyyteen.

Toinen pelkää Koronaa ja toinen ei. Toisella on suurempi tarve ihmisten tapaamiseen kuin toisella, jne…

Toisella on kotona joku jonka kanssa jutella ja toisella ei. Yksinäisyyden tasot tulevat nyt paremmin esiin.

Telliskivi uusi raffi alue

Telliskiven aluetta tuskin olisin osannut etsiä itse, mutta toinen ystävistäni oli ehtinyt siihen tutustua ja osasi ehdottaa sitä kohteeksemme.

Kun seuraavan kerran menet Tallinnaan, suosittelen ehdottomasti kokemaan Telliskiven lumon.

Silmille ja vatsalle hyvää

Alueelle pääsee kävellen tai ratikalla. Me kävelimme satamasta ja aikaa siihen vierähti ehkä 10 minuuttia. Takasin tulimme kiireen ja vesisateen takia Uberilla ja se maksoi 3,5 e.

Alue on moderni, urbaani, trendikäs! Se on kultturelli, naturelli ja intektuelli. Se on luovan toiminnan keskus, vanhassa neuvostoaikaisten tehdasrakennusten miljöössä.

Nimi Telliskivi tulee sanasta Tiiliskivi.

Telliskiven hurmaavissa streetravintoloissa valmistetaan maittavia aterioita pilkkahintaan. Unohtamatta kakkuja, kahveja ja muita herkkuja.

Vihannestori suorastaan liikutti. Oli viittä vaille, ettei silmäkulmasta kirvonnut kyynel. Niin paljon marjoja, vihanneksia, sieniä kauniisti aseteltuna… Esillepanolla on merkitystä!

Sieltä löytyy myös muuta ostettavaa antiikista, vintageen jne…

Sinne kannattaa varata aikaa!

La Tabla on sulava sekoitus värejä

Kuvat ovat ravintolasta jonka löysimme juuri ennen kotiin palaamista. Värimaailma sai minut villiksi ja tunsin täyttyväni energialla päästä varpaisiin.

La tablan värimaailma on henkeäsalpaavan räväkkä, silti niin sopusointuinen ja häiritsemätön.

Yhden päivän ja yön vietimme Tallin Conference Spassa, jossa lämmittelimme neljässä eri saunassa ja viihdyimme altaalla drinksuja juoden.

Miettikää… Sadama alueella hulppea neljän tähden hotelli maksoi vain 25 e per nenu ja siihen sisältyi aamiainen, yö ja pääsylippu Spahan. Se oli siis melkein ilmainen.

(Suomen vesipuistoliput ovat jo 25 e ja aamukahvi kroisantilla hipoo suomessa 8:saa euroa.)

Ateriat ovat taidetta myös

Tallinnan ruoka on kertakaikkisen hyvää. Ateriat ovat edullisia. Tuolla Telliskivialueella maittavasta ateriasta viinilasin kera joutui maksamaan yht 9 euroa.

Kaikille ihmisille pitäisi kuulua pala luxusta… Enkä tarkoita nyt saippuaa! Suomessa on ihania ravintoloita, mutta hinnat jarruttavat perheitä menemästä niihin. Se on harmi.

Kansantalouden parannusta voi miettiä monesta suunnasta.

Urbaani vessa, hassuine kuparialtaineen… Sementtilattian voi maalata näinkin.

Monet huolet unohtuvat pikkureissullakin ja jos nauru raikaa, se lisää vuosia. Naisenergia on puhdistavaa ja virkistävää !

Universumi odottaa, että teet päätöksen, oli se mikä vain. Kun päätös on tehty se lähettää sinulle siihen liittyviä asioita.

Universumi odottaa, että vastaat kutsuihin KYLLÄ, jos niitä siirtää tulevaan, se lakkaa lähettämästä.

Sinun tehtäväsi on ottaa niistä koppi.

Harmittaa kotimaan talouden puolesta, mutta niin harmittaa myös Tallinnan puolesta jos laivat seilaavat tyhjillään.

Toivon terveyttä ja väri-iloa kaikille tulevaan syksyyn!

ByTheHeart

iirispiiris

4 kommenttia artikkeliin ”Carpe diem! Väriä metsästämässä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s