Bakteerit ostoksilla

Mielihalu iskee ja käskee

En kertakaikkiaan tiedä kuka minussa tekee ostopäätöksiä. Olin juuri puhunut itseni kanssa terveistä elämäntavoista ja oltiin sovittu, että ostan vain kahvin mustana.

Se oli diili, mutta tilausta tehdessä jokin muuttui ja sanoinkin

 • ai, niin ja tuo kakkupala myös, joo…se isoin sieltä takaa 

Kun tilaus oli tehty olin aivan äimänkäppyränä, että mitä tuossa oikein tapahtui.

Kun kakku tuotiin eteeni, teki mieli hipsiä karkuun. Se oli xxxl kokoa. Hävetti. Miksi ne ei tee pienempiä?

Ei kaikki ihmiset halua kolmea suklaalevyä yhden hinnalla! Ei kaikki halua jättipalaa kakkua. Mutta jos siitä maksaa, ottaa tietenkin isoimman- Koska silloin saa samalla rahalla enemmän.

Jotkut ihmiset haluavat pieniä karkkipusseja ja pienen pieniä jätskiannoksia.

Olin ainut joka sortui

Kakun syöminen oli täynnä ristiriitaisia tunteita, kun naapuripöydän naisilla oli edessään vain vettä.

He näyttivät (tuijottaessaan minua ja kakkua) hieman kateellisilta. Tai sitten vain kuvittelin.

Vaatii suht kovaa luonnetta tulla kahvilaan pelkälle vedelle, joten hatunnosto heille.

Photo by eric montanah on Pexels.com

Sisälläni asuu hurjan paljon väkeä, joilla on kaikilla eriävät mielipiteet siitä mikä on minulle hyväksi.

Kadehdin ihmisiä, jotka ovat terveesti itsekkäitä ravintonsa suhteen ja heillä tuntuu olevan sisäinen armeija samassa moodissa.

Saatan kuukauden verran olla tiukka natsi sokerin suhteen, tai pätkäpaastoilla puolikin vuotta ja sitten kaikki hajoaa kuin hiekkalinna käsiin…

Joku pikku muuttuja tulee ja pum…

Photo by Matheus Guimaru00e3es on Pexels.com

Minussa on siis jotain vikaa, vikaa…Terve itsekkyys on mielenkiintoinen käsite, koska sen rajoja on vaikea määritellä. Ihmisen olisi hyvä olla terveesti itsekäs ainakin kolmella elämän alueella.

 • ravinnon suhteen
 • työn suhteen
 • ihmissuhteiden suhteen

Jos vatsassa kiristää, kiristää myös päässä, sillä suolisto on toiset aivomme. Viimeaikaiset tutkimukset osoittavat, että jopa masennus on peräisin suolistobakteereiden epätasapainosta. 

Joka kerta kun ostan kakkupalan vastoin periaatetta, saattaa olla, että suolistossa asuvat tuhannet sokerihimoiset bakteerit ottavat vallan ja änkevät ostopäätökseen mukaan.

Niin sen täytyy olla, sillä miten muuten voisi selittää tuon oudon äkkikäännöksen, joka tapahtuu kassalla, kun kaupat on jo melkein tehty?

Monen tunteen takana on tieteellinen ilmiö. Tässä tapauksessa bakteerikanta joka janoaa sokeria suolistossa. Niillä pikku peijakkailla on ostohousut jalassa aina makean nähdessään.

Mitä sanoo tiede ja lääkäri?

Mihin kaikkeen mikrobit sitten vaikuttavat? Jos ne ryntäävät (leikkisästi ajateltuna) ostoksille ja kinuvat sokeria itselleen?

Ohjaavatko ne minua suuremmissakin asioissa, vaikkapa puolison tai lemmikin valinnassa?

Mitä tutkimukset kertovat?

Etten puhuisi vain omia olettamuksia, esittelen sinulle lääkärin, joka on kirjoittanut monta artikkelia aiheesta ja pitää myös innostavia luentoja.

Suoliston ja aivojen toiminta on monen muunkin tutkijan lempikohde tänä päivänä, enkä yhtään ihmettele!

Lääkäri on Emilia Vuorisalmi, upea doc emilia. Kommentoin häntä upeaksi, enkä tarkoita sillä pelkästään ulkoista olemusta (joka tosin on upea).

En tunne häntä lainkaan, mutta olin hänen luennollaan ja vaikutuin. Ihmisiä jotka uskaltavat toimia oman pään mukaan ja tuoda sen julki, kutsun upeiksi!

On rohkeaa olla lääkäri joka ei käske ostamaan lääkettä, vaan kehottaa tutkailemaan hengitystä, ajatuksia ja asenteita, jotta keho voisi toimia paremmin.

Lääkäri, joka kertoo kiitollisuuden vaikutuksesta suolistoon ja Lääkäri joka kehottaa miettimään MITEN söi, eikä niinkään MITÄ söi. Sillä stressi syödessä vaikuttaa ruuan sulavuuteen.

Alla muutama linkki Emilian sivuille joissa on paljon tietoa suoliston, bakteerien ja mielen toiminnoista. Minusta tuo kombinaatio on hyvin mielenkiintoinen.

Hän on kirjoittanut kirjan Sekaisin Lovesta ja uusi kirja tulee syksyllä ulos.

Suoliston hyvinvointi on avain mielen hyvinvointiin ja toisin päin.

Lue ihmeessä alla olevat linkit jos aihe vähänkään kiinnostaa.

https://loveincmedia.com/2017/03/21/stressaako-vatsasi-sinua/

https://loveincmedia.com/2017/03/13/vaikuttaako-bakteerit-parinvalintaamme/

https://loveincmedia.com/2017/03/11/tiesitko-taman-omasta-mikrobiomistasi/

https://loveincmedia.com/2018/05/27/13-mita-vauvana-syot-se-vanhana-vaikuttaa/

https://loveincmedia.com/

Tunne vaikuttaa suolistoon ja suolisto tunteisiin

Tämä pitää paikkansa. Kun vatsa pömpöttää ja suolistossa kurnii ja möyryää se tekee minusta kireän ja hajamielisen.

Nälkäisenä olen äkäpussi, lyhytjännitteinen, hajamielinen ja vihainen.

Kun on elämänsä sokeroinut suolistoaan on luonut bakteerikannan jolla on sokerinhimo.

Minulla ei ole koskaan ollut suuria paino-ongelmia, enkä ole dieettejä harrastanut, mutta vatsani on todella herkkä ja niin on mielikin.

Ehkä herkkyys mielessä onkin herkkyyttä suolessa!!! No huh… Siihenkin saattaa tulla vastauksia tulevaisuudessa, kun aihetta tutkitaan enemmän.

Kun mielihalu iskee…tehdäänkö pöpöt diili? Se joka maksaa päättää…

Juhlien mässäilyjen jälkeen oloni on toivoton. Syön kaikenlaista toisten mukana ja sen seurauksena vatsa on kuin ilmapallo… Noh siitä on se hyöty, ettei huku helposti jos tippuu veneestä. Oma kelluke pitää pinnalla.

Uskon, että bakteerikannalla on valtava merkitys päivittäiseen hyvinvointiin niin ajatusten taajamilla kuin olemisen virkeydessä.

Pitää kaivaa esiin opit sokerittomuudesta, sillä kohta on aika pistää sokrut kuriin ja pahisbakteerit laihikselle. Oletko sinä kokeillut sokerittomuutta?

Menikö teidän juhannukset hyvin? Ilmat ovat olleet aivan uskomattoman erinomaiset ja vielä yksi viikko ja sitten vähän lomaa!

Jaksaa, jaksaa…

ByTheHeart

iirispiiris

2 kommenttia artikkeliin ”Bakteerit ostoksilla

 1. Tietäisitpä ain kuinka usein päätän tarkkaan mitä EN osta ja kassalla ostankin. Juuri tyyliin pelkkä kahvi, ei kakkua, pullaa, piirakkaa – sitten näkee vitriinin täydeltä hyvyyksiä ja here we go again, toteutetaan toiste, nyt ei kykene, herkku on saatava!
  Tai menen liikkeeseen vain katsomaan ja tulen kassi täynnä tavaraa sieltä ulos. Enkä osta enää näillä ikäkymmenillä mitään, mitä en takuulla tarvitse. Enkä osta tyyliin ”otetaan nyt, kun kahden hinnalla saa kolme”, ostan yhden, kun tarve tulee.
  Buffet-lounaalla päätän ottaa vain hiukan ja kevyttä, mutta kun maistuu hyvältä, niin eikö kannata nauttia ruoasta koko rahan edestä ja melkein pyöriä pois.
  Kunnioitan suuresti ihmisiä, jotka pysyät päätöksessään ”vain yksi suklaapala”, minusta siihen ei ole.
  Onneksi en käytä alkoholia tai päihteitä!

  Tykkää

  1. Ihanaa, että meitä on muitakin, joilla inspis iskee kassalla. Minäkin kunnioitan noita jotka pysyvät lestissään, mutta joo…minusta ei ole siihen kovin tiukasti. Ajoittain on ja ajoittain ei. Muutenkin olen sitä mieltä, että elämästä pitäisi pystyä nauttimaan mahdollisimman paljon, koska muuten se olisi hurjan ankaraa…Mukavaa kesäviikkoa sinulle ja kiitos kommentista. Ilahdutit.)

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s