Hullu päähänpisto – 4 hyvää syytä toteuttaa se!

Joskus ärsyttää suunnattomasti se, että saan päähäni hulluja ajatuksia. Yleensä ne liittyvät johonkin luovaan projektiin, joka vaatii toteuttamista. Ellen toteuta sitä, aihe vaanii pääni sisällä ja vie ajatusenergiaa. Kuluttaa siis. Se saattaa olla lankakerä, jonka olen ostanut kutomisajatuksissa.

En ole kutoja-ainesta, enemmänkin virkkaaja, mutta joskus ostan lankakerän ja idea pursuaa päässä. Pään sisällä saan tehtyä yhtä jos toista hienoa ja lannistavat hetket koettavat, kun yritän tulostaa ajatusteni kuvaa todeksi.

Siinä sitten ollaan, kummittelevan ajatuksen kanssa, josta tulee lättänä pannukakku.

Nyt päätin toteuttaa yhden kummittelevan idean ja marssin K-markettiin ostamaan Spraymaalit.

berberi

Kaikki lähti Uuno Turhapuron maiharista, berberistä… Sellaisesta beigestä trenssistä, joita pidettiin kaljasaavien peittoina navetassa 90 – luvulla. Sitä ennen moni leffatähti ja pilottilasi viiletti niissä kalliit attaseat kainaloissa, kunnes takit haudattiin mauttomia vaatteiden hautausmaalle…

Huomasin viime kesänä, että nuoret trendikkäät neidot parveilevat kirpparilla noiden takkien kimpussa. Huh, muoti kiertää–kierrän mukana!

Muistin Columbon, hönön poliisimestarin ja toisen tumpelon Clouseaun ja niin minussa virtaava salapoliisiveri kuohahti. Halusin klassikkotakin!

Jos jotain haluaa, sen myös saa. Löysin noita takkeja peräti 2. Talviversion ja keväisen. Koko talven ne ovat poltelleet silmiäni rekissä.

ylähelmaan maalit, jes!
Salapoliisifiilis, eikö vaan?

Tätä voisi käyttää sellaisenaan, on laadukas, mutta sain päähän spraymaalata sen takaosaa.

Hullu ajatus lähti sarjasta jonka näin. Siinä päätähdellä oli salapoliisitakki, mutta sen takaosaan oli maalattu jotain… Pompin kotona tasajalkaa! Haluan samanlaisen!

Vaikeus valita väri? Harmaa oli typerä valinta näin jälkikäteen ajatellen

Ajatus tästä on jauhanut päätä ja se häiritsee minua. Tekemätön juttu on painolasti!

Vappupäivänä innostuin puuhaan. Teippasin takin takaosan maalarinteipillä, jotta saisin siistit saumat. Paketoin takin nippuun.

Pakkasin  sprayt kassiin ja painelin metsään.

Tunsin itseni luvattomilla teillä olevaksi teiniksi, kun etsin paikkaa maalaamiseen.

Tuuli vimmatusti. Saattaisin maalata vain itseni, joten piti vähän miettiä suuntia. Aivot saivat puuhaa.

Tallustelin läheiselle Skeittipaikalle ja etsin yksinäisen kolon. Tiesin, ettei ketään kiinnosta yksinäinen hahmoni ja huterat spraymaalitöherrykseni, saisin siis olla rauhassa.

Takki teipattu nippuun. Maalattava kangasosa vapaana.

Uskallanko? Jännitti melkoisesti. Jos en tee, se harmittaa isommin. Joten kävin puuhaan.


Spraypullon avaaminen muistutti matemaattista yhtälöä ja meinasin tirauttaa tuulessa kyynelen. – Kuka rautakoura näitäkin pakkaa? Ai niin…Robotit…


Periksi ei huvittanut antaa. Ennen amputaatiota (peukalo) keksin lääkkeen. Avainnipun. Kotiavaimella korkki aukeni, sesam.

Silti suutin ei toiminut. Painelin sitä hampaat irvessä, kunnes ymmärsin, että joku stoppi korkin alla on. Irrotin koko truutan ja poistin piilossa olevan esteen.

Tiirailin ympäristöön sivulle ja taakse. Odotin jonkun koputtavan olkapäähän kieltokyltti kasvoillaan. En ymmärrä miksi koen syyllisyyttä jo siitä, että pidän spraypulloa kädessä?

Minussa on terapeuteille töitä, ilmoittakaa jos tunnette onnistumista janoavan, ilmaisen, näyttämisen haluisen terapeutin, joka tarvitsee koekappaleeksi mehevän moniulotteisen syyllisyyspaketin.

Spraypurkki toimi ( ärrä-äänteiden jälkeen) ja tunsin HILLITÖNTÄ riemua. Hitto, minä teen tämän!

Tämä on raakaversio. Päivän vitsi itselleni. Mutta takin tarina jatkuu, kun saan lisää värejä ja saumassa on korjattavaa, vaikka kuinka yritin teipata huolella

Ostan turkoosia ja keltaista. Lupaan esitellä sen kun se on valmis… Olin niin innoissani, kun pääsin alkuun ja siksi halusin kertoa sen sinulle heti, vaikka homma on vielä kesken.

4 Painavaa syytä toteuttaa hulluimmatkin ideat

  1. Idea kuormittaa, jos et työstä sitä
  2. Energiaa vapautuu ja virkistyt
  3. Saat tilaa uusille ideoille
  4. Opit uutta itsestäsi

Monilla meistä on tekemättömiä töitä, kuten ikkunanpesu, ikkunalautojen krapaus, ihon kuorinta, kirjoittamaton kirja, lukematon kirja, soittamaton puhelu, juoksematon kilometri…

Jokainen noista jumputtaa hiljaa niskavilloja.

Vapautin aivoistani yhden Mörkön! Kivan sellaisen.

Spraypullon käsittely vaatii peukalovoimaa

Hulluista päähänpistoista seuraa hyvää. Ihmisen kannattaa poiketa tutuilta radoiltaan. Se on oikeastaan vaatimus, jotta pääsee etiäpäin.

Tänään tunsin sitä jännitystä mikä kutkuttaa vatsaa kun tein jotain uutta ja pitään hautunutta. Vaikka on vielä kesken!

Muutenkin haluan korostaa sitä, ettei kaikesta tarvitse tulla täydellistä. Tekeminen on se hauskin juttu. Ei ne lapsetkaan hiekkalaatikolla hermostu vaikka aina ei tule hyvä kakku, joten miksi me aikuiset tapaamme hermostua siitäkin? Hermostuminen tappaa luovuuden ja liian tiukka tähtäys täydellisyyteen tyrehdyttää innon.

Kaupoissa on varmaan kangasmaalejakin. Spraymaali teki rotsista hieman kovan. Mutta tuli puoliselkäsadetakki. Saan taas nauraa itselleni. Näinä ankeina aikoina se tekee hyvää.

ByTheHeart

iirispiiris

%d bloggaajaa tykkää tästä: