Muji-mekkoon mahtuu myös pelot

Mekko ostettu Mujista ja on oma, helmet ja riipus DIY, korvakorut H&M


Muji mekkoon mahtuu

Pelottaako sinua?

Eräs ystäväni kysyi Facepäivityksessään; – Saako olla peloissaan? Kysymys kolahti, koska olin pohtinut samaa asiaa päässäni.

Pelon näyttäminen mietityttää. Kenelle peloistaan voi kertoa? Onko pelko heikkouden merkki ja jo asenteellisesti hävitty taistelu?

En voi mennä sanomaan taivaalle, että älä ukkosta, enkä pimeälle, että älä tule, en voi mennä sanomaan Koronalle, että jätä meidät rauhaan.

Ihminen on joutunut seinää vasten. Maailma on pysähtynyt uhan edessä. Uhka on näkymätön ja voi tarttua kehen vain, missä vain. Se on kuin kauhuleffan pääsankari, vailla kesyttäjää.

Kiskoin hellan seinästä ja aloin pestä

Menin keittiöön, aikeena keittää teetä… Laitoin veden tulemaan ja sitten tapahtui jotain kummallista… Vedin hellan seinästä ja aloin puhdistaa sen takaosaa ja sivuja. Puhdistin vimmalla, kuin kaikki olisi hellan syytä.

Hämmennyin. Pelko purkautuu minusta ennalta arvaamattomana toimintona. Hella ei kaivannut puhdistusta, reaktio tuli alitajunnasta.

Olen yllättänyt itseni myös Skrapaamasta hellan levyä kiiltäväksi jokaisen roiskeen jälkeen. En kestä yhtään tahraa liedellä ja uskokaa tai älkää – Tälläinen en ole normaalisti.

Kun sain pelon kiinni näistä käänteistä, mietin miten kiero tunne-elämäni on. Miksi se ei suoraan sano, että pelottaa perkuleesti. Näin suuret ja tärkeät tunteet tulevat esiin kiertoteitse.

Pelko on tunne muiden joukossa ja sen voima riippuu siitä miten paljon sille suo huomiota ja miten toimii sen poltellessa rintaa. Jos TUNTEET patoaa tai kieltää kokonaan ei siitä hyvää seuraa.

Kaikki Tunnemaailman pelot voidaan niputtaa  riittämättömyyden tunteen alle

Entä jos en voi auttaa, parantaa, pelastaa? Haluamme hallita elämää mutta nyt olemme samassa veneessä kaikki, eikä meillä kenelläkään ole vielä airoja käytössään.

Oliko eilinen päänsärky, Koronan alku?

Toivon pääseväni ryhmään jossa testataan vasta-aineet… Täällä etelässä 750 ihmistä saa kutsun vasta-ainetestiin. Heidät kutsutaan satunnaisella seulalla, joten kukaan ei ole suosikki sen kummemmin. Testi otetaan verestä ja siitä tutkitaan onko tuo Katala Korona jo pelehtinyt kehossa lievin oirein. Moni varmaan miettii, kuten minä…

Oliko eilinen päänsärky, Koronan alku?

Olenko katala kantaja?

Oliko pari viikkoa sitten tuntemani rintakipu Koronaa?

Uskon, että he jotka ovat taudista selvinneet ovat huojentuneimpia.

Luontoäidin piiska

Kelit ovat hulppeat ja se saa hymyn huulille. Aurinko on keimaillut taivaalla ahkeraan, mikä on valtavan ihanaa.

Himalajan vuoristot näkyvät jälleen. Luontoäiti otti julmat keinot käyttöön, jotta ihmislapsi ymmärtäisi jarruttaa. Kuka täällä oikein määrää? Loppujen lopuksi luonto.

On uhkarohkeaa olla pelkäämättä ja on urheaa kysyä mitä kenenkin pelolle kuuluu…

Pelko ei ole heikkoutta, kenenkään ei tarvitse esittää supersankaria tässä tilanteessa.

Ei auta muu, kuin tehdä parhaansa viihtyäkseen tässä eriskummallisessa tilassa.

Toivon terveyttä ja tuoreutta kaikille! Alla linkki Mujin verkkokauppaan, jos et ole jo vieraillut Helsingin Kampin omassa.

ByTheHeart

iirispiiris 

https://www.muji.eu/?LA

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s