Miten tulla 15% onnellisemmaksi? – Hokkuspokkus!

Joinain aamuina tekisi mieli jäädä pehkuihin, vetää peitto korviin ja antaa olla, mutta ei voi, koska velvollisuus kutsuu.

Masentunut ihminen välttelee onnellisia ystäviään, koska tuntuu, että heillä on liian hyvin ja omat asiat on päin prinkkalaa…

Jo pienenä meille pitäisi antaa onnen lääkekaappi ja siihen käyttöohjeet. Onnen lääkekaapissa olisi aseet huonoja oloja vastaan ja ne olisivat henkisiä vahvuuksia, tapoja joilla voi nostaa itsensä alamaista.

Työpäivän jälkeen harrastukseen, lenkille tai kuntosalille lähteminen tuntuu raskaalta, eikä aina huvita, kun ei ole pakko.

Ihailen ihmisiä jotka ovat itse kokeneet vaikeuksia elämässään ja tehneet niistä työkaluja auttaakseen toisia. Vaikeuksia annetaan juuri sitä varten, läpikäytäväksi, jalostettavaksi ja lopulta voimavaraksi. (Ei tappioksi tai tuhoksi, kuten ego ajattelee)

Ihailen voimakkaita naisia, joilla on rohkeutta sanoa asioita suoraan ja siksi” Olet Mitä Syöt ohjelmaa” tulee ahmittua aika ajoin.

Uskon, että suora puhe on aina paras, auttavin ja eteenpäin vievä lahja toiselle ihmiselle. Totuus saattaa kyllä kirpasta, mutta jos ihminen on valmis muutoksiin, totuudesta on apua.

Sain kutsun mielenkiintoiselle luennolle. Ihailemani Pippa Laukka kertoi hyvinvoinnin peruspilareista.

Hakeudu onnellisten ystävien seuraan

Sinun onnellisuutesi lisääntyy tutkimusten mukaan +15%, jos ystäväsi hehkuu onnea. Onnellisuus tarttuu. Sinun ei tarvitse tehdä muuta kuin samaistua onnelliseen ihmiseen ja alat voida paremmin.

Kävelylenkki huuhtoo pään. Jos lähtee lenkille murheen kera, sieltä tulee kotiin ratkaisun kanssa ja aina onnellisempana kuin lähtiessään.

Kaikilla ihmisillä ei ole onnellisia ystäviä, joten pienikin lenkki toimii onnellisuuden lisääjänä. Jos aurinko paistaa ja linnut laulaa, en tiedä oikein parempaa…

En ole himoliikkuja, mutta tarvitsen lenkkejä ajatusten jäsentelyyn. Lenkkini eivät ole pitkiä, enkä katso niihin kulutettua aikaa kellosta, koska silloin toisin rentoutumishetkeen suorituksen makua. Käyn siis käppäilemässä, mutta jokaista askelta ja tuulen virettä rakastaen.

Jos näillä ei onni lisäänny, niin millä sitten

  • Liike on lääke
  • Elintavat ovat kuin rokote
  • Pienikin muutos vie eteenpäin
  • Asenne ratkaisee
Kuva Avalon Beachilta rock poolin ääreltä

Mitä onnen lääkekaapissa sitten olisi?

Siellä olisi rituaaleja joiden avulla opitaaan tuhoisien tunteiden eliminoiminen tai voittaminen ja kääntäminen positiiviseen… Rituaaleja, joiden avulla tunnistettaisiin myrkylliset ihmissuhteet ja rituaaleja joiden avulla niistä lähdettäisiin pois.

Rituaalit opetettaisiin ennen murrosikää ja ne kuuluisivat jokaisen kasvatukseen. Kerrottaisiin, että sydänsuruissa kannattaa edetä näin tai näin. Rituaaleissa opeteltaisiin mielen ja kehon hallintaa, jolloin siitä tulisi vahvuus ongelmien ratkaisussa.

Näitä taitoja meille ei kukaan opeta ja se on suuri harmi. Monet joutuvat huonojen tunteiden tai olojen vangiksi, luullen niitä kohtalokseen. Osa päättää murheissaan päivänsä.

Korona on alkuvaiheessa Suomessa. Aika näyttää miten iso jättiläinen siitä tulee ja mitä historia siitä aikanaan kertoo.

Inhoan ajatuksia kylmistä suihkuista, mutta valelin piruuttani nilkat, sääret ja käsivarret ja niskan kylmällä vedellä ja täytyy sanoa, että palapelihoitona se virkistää!!! Kylmähoidot ovat kuulemma hyvä vastustuskyvyn nostaja. Varsinkin niskassa tuntui jotenkin supervirkistävältä! Grrr…

3 vessapaperirullaa on jäljellä… Kauppojen hyllyt tarjoilee tyhjää… Heh…No leikkaan jonkun vanhan lakanan paloiksi ja lannoitan sitten niillä paloilla jotain jossain…

Take care!

Voimia ja valoa!

ByTheHeart

iirispiiris

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s