Naistenpäivän mietteitä

kuva pixabay

Keskustelu Intialaisen ystäväni kanssa nostatti ihokarvat pystyyn.

Hän kertoi, että Intiassa ei ole bussimatkaa, ilman peniksen hipaisua selässä, olkapäällä ja miltei jokaisella reissulla tulee nylkytetyksi selkään tai kyynärpäähän.

Hän sanoi, ettei voi luottaa miehiin juuri noiden bussimatkojen takia.

Moni bussissa liikkuva ”munamies” on naimisissa.

 • Miten reagoit noihin tilanteisiin, kysyin kauhuissani
 • Käytän kyynärpäätä harkitusti ja napakasti, hän vastasi katse alas luotuna.
 • Se toimii. Munamiehet tippuvat bussista seuraavalla pysäkillä, sukukalleuksiaan pidellen, koska kyynärpää osui arkaan paikkaan.

Puolustautuminen vaatii rohkeutta täpötäydessä bussissa, mutta onneksi ystäväni on uskaltanut tehdä niin.

Intiassa on kyliä, joissa ei ole naisia lainkaan, koska tyttölapset on tapettu. Kun naisista on pulaa, mennään toiseen kylään ja otetaan sieltä itselleen vaimo tai käydään käsiksi…

#metoo

Olen joutunut monenlaisen seksuaalisen ahdistelun kohteeksi niin työpaikoilla kuin vapaalla. Olen monikertainen #metoo. En tiedä pitäisikö hävetä, kun tunnustan näin käyneen?

Eräällä työpaikalla (ollessani parikymppinen) mies kyttäsi ruokatilan perällä koska lähden kohti rappuja… Kun olin rapuissa, hän oli perässäni ja tarttui takamukseen.

Käännyin, läpsäsin miestä kädelle ja karjasin, että ANNA OLLA VIIMEINEN KERTA.

Hän säikähti ja kerta jäi viimeiseksi, mutta havaitsin hän kiiluvat silmänsä monta kertaa sen jälkeen. Onneksi työpesti kyseisessä paikassa kesti vain muutaman kuukauden ja sain jättää epämukavat olot taakseni.

Onhan noita, naapureita, jotka olettivat vapaan naisen kaipaavan miesseuraa ja tunkeutuivat sisälle niin, että poliisit piti soittaa, liftausreissuja, jotka olisi pitänyt maksaa pienellä painilla ja kerran itsensä paljastaja soitti ovikelloa ja avasi takkinsa, esitellen itsensä ekshibitionistiksi.

Yksi järkyttävä kokemus oli se, että yläkerran mies tuli parvekkeen kautta asuntoon öisin tirkistelemään. Hän oli rikkonut parvekkeen lukon ja kulki joka yö katsomassa meitä. Mies jäi kiinni teostaan, mutta siitä jäi hyinen muisto elämän ajaksi. Olin silloin 17 v.

Pahinta on se, että jos noita kokemuksiaan kertoo väärälle yleisölle ja tulee tuomituksi tai asiaa vähätellään.

Olen selvinnyt tilanteista aina säikähdyksellä, mutta kyllä ne minusta varovaisen on tehnyt.

Nopea hieronta, kiitos

Hoitolaani tuli mies, hän toivoi kasvohierontaa.

Kerroin, ettei minulla ole aikaa, seuraava asiakas on tulossa… Mies kysyi ehdinkö edes nopeasti pienen hieronnan. Sanoin, että minulla on vain 10 minuutin tauko.

Mies ryntäsi ikkunoita peittämään. Hän laski sälekaihtimet, sulki oven ja riisui housunsa ja hyppäsi hoitopetiin. Kaikki kävi sekunneissa.

Muistan miten kylmä seiväs läpäisi minut. Se solahti päälaesta sisään ja lävisti koko kehon.

Tajusin, että minun oli otettava tilanne haltuun.

Suoristin selkäni, nousin vielä varpailleni, jotta pituuteni tuli selväksi. Tapitin miestä silmiin, lainkaan noteeraamatta lattialle heitettyjä housuja. Lausuin jäätävällä äänellä

 • nimi ja osoite?

Mies häkeltyi… Jatkoin jäätävällä äänellä

 • Tässä hoitolassa ei tehdä hoitoa ilman osoite/nimitietoja ja kamera käy jo. Mies nappasi pöksynsä, häipyi vessaan, ruiskutti siellä spermallaan seinät tahmaiseksi ja meni menojaan.

Pääsin pälkähästä, mutta en yökötyksestä.

Myöhemmin kuulin, että kollegalle kävi huonommin, toisella paikkakunnalla ja toisen miehen toimesta.

Kuulin monia muita tarinoita, joita yksin yritystä pyörittävät naiset ovat kokeneet.

Naisen elämässä on vielä paljon parannettavaa, mutta onneksi asioista puhutaan ja tilanteet edistyvät.

Häpeällisistä asioista pitää puhua, ellei lähipiirissä ole ymmärtäjää, on monenlaista lyhytterapiaa tarjolla akuuttiin hätään.

Meillä ei ole lupa ylittää toisen rajaa, eikä meidän rajoja saa ylittää. Se on sääntö numero 1 ja sitä pitää kunnioittaa.

ByTheHeart

iirispiiris

2 kommenttia artikkeliin ”Naistenpäivän mietteitä

 1. Todella hyvä kirjoitus. Sulla nyt tietenkään ei oo mitään hävettävää. Oon monesti miettinyt niiden naisten (uhka?) rohkeutta, jotka tekevät kotikäyntejä just esim. Hierojina..ja vaikka kuinka kannatan teoriassa ajatusta naisen soolomatkailusta ns. Vaarallisilla alueilla tai luen kunnioittaen kirjaa naisesta, joka liftaa yksinään Venäjällä, Iranissa.. Niin. Noiden kirjojen kirjoittaja on muuten Vepsä, jos oikein muistan.

  Tykkää

  1. Kiitos. Häpeästä olen jo päässyt irti, mutta se on ollut hyvin voimakas aikoinaan. Olin joskus ovelta ovelle myyjä ja silloin koin juuri tuon mitä mainitset, oli onni, että niistäkin keikoista selvittiin. Enää en liftaisi, mutta aikoinaan se oli yksi tapa matkustaa. Mukavaa viikkoa ja olet todella ihana, kun kommentoit. Arvostan suuresti<3

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s