Kun kateus kirpasee

Kadehdin kosmetologeja… Jos joku oli juuri avannut hoitolan tai päässyt kouluun, tunsin piston sydämessäni. Silloin en osannut ajatella sen olevan kateutta, mutta sitä se oli. Pistos sydämessä osoitti, että olen väärällä tiellä ja joku oli sukeltanut minulle kuuluviin saappaisiin.

En koskaan kadehtinut sisareni akateemista huippu-uraa, koska en halunnut sitä itselleni. Sen sijaan kadehdin tuntemattomia kosmetologeja jotka puristelivat finnejä. Kateus ei lajittele ammatteja hienousjärjestykseen. Kateus osoittaa sen, kuka haluaisit olla.

Minulla on valtava määrä kauniita ystäviä, enkä kadehdi heidän olemustaan.Saan kauniista ihmisistä energiaa. Kun näen kaunottaren, ilahdun ja voimistun. Ihailen häntä kuin kaunista kukkaa, koska hän on ilo silmälle. Joskus surettaa miten paljon kauniita ihmisiä kadehditaan, eivätkä he ole kauniita toisia häiritäkseen, ovat vain saaneet sen synnyinlahjakseen tai pitäneet itsestään huolta.

Kateus kehoitti kouluttautumaan

Kun jalostin kateuden toiminnaksi ja pääsin kosmetologiopintoihin yli 30- vuotiaana, kateus tyhjeni kuin ilmapallo ja katosi avaruuteen. Se oli tehnyt tehtävänsä.

Kateus on voimavara, energianlähde, mutta tunnistamatta jätettynä sisuksia kaluava noita. Jos rintaan pistää kateus, on hyvä purkaa se ja jalostaa siitä purje veneeseesi, joka ohjaa uuteen suuntaan.

En kadehdi ystävieni kauneutta, mutta olen kadehtinut ”sinisilmäisyyttä”

Olen kadehtinut ” sinisilmäisyyttä” . Sitä olen kadehtinut siksi, että olin nähnyt jo yhtä sun toista ennen kuin kasvoin aikuiseksi, joten siniset silmät katosivat ja turhan tarkat tulivat tilalle. Olisin halunnut elää pidemmin pehmeässä unessa.

Seksuaalista vapautta olen kadehtinut

Seksuaalinen vapaus ei ole ikäluokkani naisille itsestään selvyys ja olen ollut kateellinen ihmiselle, jotka ovat olleet vapaampia sen ilmaisussa jo nuorena. Seksuaalienergia on iloa tuottava lahja, ei häpeä jota tulisi piilotella.

Ikäluokkani on kasvatettu ”nunniksi” ja meidät on aivopesty ajattelemaan seksiä kapeasta horisontista.

Kuvio on mielenkiintoinen ja mielestäni pohdinnan arvoinen. Seksuaalienergia on osa ihmisyyttä ja ei ole hyvä jos tärkeä energianpyörre on meissä lukittu.

Timmin vartalon kadehtimisessa olisi järkeä!

Olisi hyödyllistä kadehtia timmejä kroppia. Tiedän, miten valtavan työmäärän kropan ylläpito vaatii ja väsyn jo pelkästä ajatuksesta ja siksi kadehdin niitä, jotka eivät väsy. Tämä kateus on hyvää laatua, eli innostaa tekemään jotain… Go girl Go!  

Kadehdin bloggareita ennen kuin aloitin omani

 Joskus kurkkasin jonkun blogiin ja tunsin mitättömyyttä ja odotin jotain outoa lupaa.– Voinko minä, saanko minä?

Kunnes kyllästyin elämän hukkaamiseen, sillä lupa tulee minulta itseltäni tai ei mistään.

Kun vihdoin pääsin blogin alkuun, odotin tunnustusta läheisiltäni. Kun sitä ei kuulunut tajusin, että olen ”ikuinen luvan kyselijä”… Ihan kuin onneni olisi jonkun toisen taskussa ja hallussa.

Oli hienoa, etten saanut tunnustusta silloin kun sitä janosin… Muuten en olisi huomannut haavaa, jota suolasin typerin odotuksin ja omin ajoituksin.

Pääsin siitä siis yli ja se tuntui hienolta ja vapauttavalta.  

Jos joku kadehtii bloggausta, suosittelen aloittamaan blogin mitä pikimmin, sillä kateus on opas ja kertoo, että tukahdutat luovuuttasi ja et ole tehnyt tärkeää siirtoa elämässäsi. Bloggauksen aloitus on mahdollinen jokaiselle.

Mutta jos kadehdit tanssijoita tai kokkeja tähtää sinne.

Enää en kadehdi bloggareita, joten taas lensi yksi kateus kaasuna Saharaan.

Somekateus iskee aina joskus...

Somekateus on oma laji. Miten joku voi koko ajan matkustaa ? Miten joku vain bilettää ja vetää skumppaa? Taas sillä yhellä on varpaat hiekassa ja täällä rämmitään vesisateessa… Joku on koko ajan rakastettu ja siunattu ja onnensa kukkuloilla…

Kateus opastaa minua hankkimaan matkoja – Mitäs kitiset, tee jotain, pahvi! 

En kadehdi laukkuja, kenkiä, kelloja, mökkejä, avioliittoja, sormuksia enkä ihmissuhteita. Täysin paatunut kadehtija en siis ole. 

Ihailen itsensä löytäneitä, omissa nahoissaan viihtyviä ihmisiä, jotka uskaltavat sanoa ei ja kyllä. Ihailen ihmisiä jotka kääntävät vaikeudet voitoksi, oli mitä oli. 

Sorry nuoret, mutta en kadehdi teitä

Monesti luullaan, että me vanhat naiset kadehdimme nuoria. Se on harha. Jos nuoruudesta on selvinnyt, ei huteran minän vuosia enää kaipaa.

Me ollaan lommoisia ja rutuilla kuin kolaroidut autot, mutta meistä on tullut lujia ja periksiantamattomia.

Ruuhkavuosista vapautuneelle ei ne enää (believe me or not) kiinnosta. Nuoruus on haasteellista aikaa ja kiitos, kerta riitti.

Nuoren ulkonäkö ei ole kateuden kohde, paitsi vatsan alueelta. Sen timmin pyykkilaudan tahtoisin takaisin… 

Hyödynnetään kateus, eikä jäädä sen vangiksi

Ensi kerralla, jos jonkun toisen onni pistää rintaasi, olet saanut tärkeän signaalin. Olet löytänyt tiesi.

Ota kynä ja paperi käteen ja kirjoita ylös harkiten;

  • miksi haluat tuon asian?
  • miksi koet, että asia tuntuu sinulle mahdottomalta?
  • miksi koet, ettet ole ansainnut tuota asiaa?
  • mitä sinun pitää muuttaa, että pääset kohti tuota unelmaa?
  • mitä sinun pitää opiskella tullakseksi siksi joksi haluat?

Pistä tuulemaan ja hanki se. Sinulla on samat mahdollisuudet kuin hänellä joka pistoksen aiheutti – Kuuntele opastasi, kateuden vihreää noitaa jolla on voimaa. 

Lennetään kateuden luudalla;) kohti aurinkoa!

ByTheHeart ❤

iirispiiris

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: