Aivosumuinen elämä

Vatsani on reistaillut koko elämän. Vauvana minut vietiin lääkäriin, sillä vatsani oli sinertävä suuri pallo, jota ei voinut hipaista tuottamatta minulle kipua.

Siihen aikaan ei ollut keinoja. Kaikille syötettiin samat ateriat, eikä maito/vilja-allergioista ollut tietoa. Lääkäri totesi, että ilmavaivoista kaikki johtuu ja sillä siisti.

Kivun kanssa oppii elämään. Se on kuin kaveri johon voi luottaa. Aina mukana. Aamuisin vatsa on ok, mutta illasta sen kanssa eläminen on yhtä helvettiä.

Päivän mittaan se on kasvanut ja kiristynyt ja jokainen askel ottaa kipeää.

Hippokrates lausui jo muinoin, että 

 -All disease begins in gut 


Meillä on kahdet aivot

Sain kutsun mielenkiintoiselle luennolle Ranskan suurlähetystöön. Luento oli kurkistus aivojen ja suolen yhteistyöhön. Ne ovat kaksi osaa minussa, joilla on valtava merkitys hyvinvointiin. Omaa historiaani ajatellen, aivoni ovat koko elämän olleet puoliunessa, käyttökelvottomassa tilassa, koska vatsani on oireillut aina.

Arvaa paljonko pöpöt sinussa painavat?

Suolistomikrobisto on yhtä yksilöllinen kuin sormenjälki.Sen perusteet luodaan lapsuudessa.

Vielä kymmenen vuotta sitten aivojen ja suolen yhteyttä ei tunnustettu ja silloin ajateltiin, että kuollut bakteeri on paras.

En tiennyt, että mikrobit painavat suolistossa 1.5 kg…  Niitä ei voi laihduttaa pois… Paitsi antibiooteilla.

Silloin hyvät bakteerit kärähtävät kuin kulotettu ruoho ja aikaa kuluu jopa parikin vuotta palautumiseen. Hyvää bakteerikantaa pitää vahvistaa antibioottikuurin aikana ja jälkeen.

Tuohon puoleentoista kiloon mahtuu jopa yli 1000 lajia, joten meissä on melkoinen valikoima örrimörriäisiä.

Ottaisitko naapurin kakkaa kehoosi?

Oletko kuullut, että ulosteen siirtoja on olemassa? Minulle se oli aivan uutta. Tuoko tulevaisuus lääkekaappeihimme kakkapillerin?

Tutkimusten mukaan ne rotat joille on siirretty masentuneen ihmisen kakkaa, masentuvat myös. Eli suolisto keskustelee aivojen kanssa. Mutta miten? Tuskinpa vain dna- tai elisan- liittymällä. Jokin juju siinä täytyy olla…

Tulevaisuus näyttää mitä kaikkea voidaan ehkäistä hyvinvoivalla suolistolla, lista taudeista on jo nyt pitkä. -Masennus, parkinson, diabetes ja ylipaino. Tämä on todella mielenkiintoista!

Sain kokeiltavaksi muutaman paketin probiootteja ja pakko myöntää, että uusi komento suolistossa tulee tarpeeseen. Bakteerit kannattaa valita sen mukaan mihin niitä tarvitsee. Itselläni on ärtyvä paksusuoli ja kuulin nyt ensimmäistä kertaa, että siihen on täsmätuote saatavilla. 

Asiantuntijoiden mukaan tärkeintä on kanta… Canis Lupus familiaris ei kerro mitä rotua koira on… Canis Lupus familiaris Phalene kertoo, että kyseessä on Perhoskoira… Sama pätee maitohappobakteereihin. Kanta on nimen lopussa ja siinä on numeroita. Luulin kaikkien maitohappobakteerien olevan samaa mössöä, mutta väärässä olin.

 Ärtyneen suolen oireyhtymän probiootissa on kantana B.infantis 35624.  

Pääsin kokeilemaan näitä Symbiosys tuotteita Biocodexilta

Vatsassa on viidakko, jossa käy taistelu

Ärtyvän suolen maitohappobakteeri on tuntunut käytön myötä paremmalta ja paremmalta. Vatsani on yhä herkkis, se murjottaa hyvin pienestä. Pala leipää ja koko systeemi on sekaisin. Pala pullaa ja vatsa huutaa kauhusta.

Tutkimuksissa ei ole selvinnyt keliakiaa, mutta vilja selkeästi villiinnyttää vatsani ja oireet alkavat saman tien.

Laktoosi-intoleranssia ei ole todettu, mutta pari siivua jäätelöä saa vatsani moninkertaistumaan ja kupruilemaan.

Kylässä on kaikista kamalampaa, kun ei ole varsinaista diagnoosia allergioille, sitä syö kohteliaisuuttaan sitä mitä pöydässä on ja kärsimys alkaa heti.

On vaikeaa olla keskittynyt keskusteluihin sosiaalisissa tilanteissa, jos vatsaa kivistää koko ajan. Kun vatsavaivoihin on tottunut osana itseään, ei niihin ole osannut vaatia apua. Tuntuu luonnolliselta kokea kipua vatsan alueella.

Kuinkahan paljon fiksumpi olisin ollut ilman näitä vatsaoireita? Mene ja tiedä.

Tällä kertaa tieto ei lisännyt tuskaa. Hienoa, että tutkimukset bakteerikannoista etenevät ja niiden vaikutus hyvinvointiin on tiedostettu.

Iloinen kakka olis kiva tavoite tälle vuodelle.

ByTheHeart

iirispiiris

ps. Tuotteet saatu Biocodex

2 kommenttia artikkeliin ”Aivosumuinen elämä

  1. Hei. On saatavilla apteekista ja ainakin nyt tuntuu hyvältä. Olen käyttänyt kohta kuukauden ja se, että kanta tukee ongelmaani saa mieleni levolliseksi, en suorita enää hakuammuntaa. Olen ollut terve koko talven ja jatkan tuotteen käyttöä 💪☀️👍

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s